Το γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες η νέα «πολύχρωμη» σοκολάτα. Η εφεύρεση ανήκει σε Ελβετούς ερευνητές και δεν περιέχει τεχνητά πρόσθετα και χρωστικές.
H πιο ακριβή σοκολάτα του κόσμου – Κοστίζει 6.000 ευρώ το κιλό
Όλα άρχισαν από την «απλή περιέργεια» τριών επιστημόνων του Πολυτεχνείου της Ζυρίχης. Οι τρεις άνδρες, είχαν την έμπνευση στα διαλείμματά τους για καφέ όταν συζητούσαν πώς θα μπορούσαν να δημιουργήσουν μια πολύχρωμη σοκολάτα.
Στην αρχή δοκίμασαν βρώσιμες επιστρώσεις χρυσού και οξειδίου του τιτανίου, αλλά οι σοκολάτες γίνονταν χρυσοκίτρινες ή μπλε και δεν θα είχαν έτσι εμπορικές εφαρμογές.
Τελικά, με τη συμβολή μιας μεταπτυχιακής φοιτήτριας, κατάφεραν να την «χρωματίσουν», αλλάζοντας τη δομή της επιφάνειας με ένα αποτύπωμα επιφανείας (surface imprint) που την κάνει να λαμπυρίζει με αυτό που οι επιστήμονες αποκαλούν «δομικό χρώμα».