Λήξη συναγερμού στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου

Το 2016 στην Breitscheidplatz είχαν σκοτωθεί 12 άνθρωποι

Έληξε αργά το βράδυ του Σαββάτου ο συναγερμός που σήμανε η γερμανική αστυνομία για την εκκένωση της χριστουγεννιάτικης αγοράς στην Μπραϊτσάιντπλατς, στο Βερολίνο η οποία είχε γίνει πριν από τρία χρόνια στόχος πολύνεκρης τρομοκρατικής ενέργειας. Ο αποκλεισμός ήρθη και οι δρόμοι γύρω από την πλατεία παραδόθηκαν ξανά στην κυκλοφορία περί τις 22:00 (τοπική ώρα· 23:00 ώρα Ελλάδας). 

Η αστυνομία νωρίτερα έκανε λόγο για «πιθανή» παρουσία «ύποπτου αντικειμένου». Η επιχείρηση διεξήχθη εξαιτίας της παρουσίας στην αγορά δύο προσώπων που έλεγξε η αστυνομία. Το όνομα ενός εξ αυτών ήταν παρόμοιο με εκείνο ενός τζιχαντιστή του Ισλαμικού Κράτους σε βάρος του οποίου εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης των αρχών των ΗΠΑ και αυτό πυροδότησε τον συναγερμό.

Οι δυνάμεις επιβολής της τάξης απέκλεισαν όλους τους δρόμους γύρω από τη χριστουγεννιάτικη αγορά. Περίπου 350 αστυνομικοί και πολλά σκυλιά ειδικά εκπαιδευμένα για τον εντοπισμό εκρηκτικών αναπτύχθηκαν στην πλατεία και την ευρύτερη περιοχή.

«Όλοι οι επισκέπτες έφυγαν από τη χριστουγεννιάτικη αγορά με ήρεμο και συντεταγμένο τρόπο. Σας ευχαριστούμε. Οι συνάδελφοί μας αρχίζουν τώρα την έρευνα στην Μπραϊτσάιντπλατς και στην εκκλησία», ανέφερε νωρίτερα μέσω Twitter η αστυνομία, αναφερόμενη στην Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top