Έλον Μασκ: Αθωώθηκε από το δικαστήριο για τον χαρακτηρισμό «παιδεραστής»

Νικητής στη διαμάχη με τον Βρετανό σπηλαιολόγο

Αθώος με συνοπτικές διαδικασίες κρίθηκε από το δικαστήριο ο Έλον Μασκ.

Ο επικεφαλής της Tesla είχε οδηγηθεί στις δικαστικές αίθουσες από τον Βρετανό σπηλαιλόγο Βέρνον Άνσγουορθ, με την κατηγορία της δυσφήμησης, καθώς τον είχε χαρακτηρίσει «παιδεραστή». Ωστόσο χρειάστηκε λιγότερο από μία ώρα ακροαματικής διαδικασίας για να αθωωθεί.

Σπηλαιοδύτης σέρνει στα δικαστήρια τον Έλον Μασκ–Τον χαρακτήρισε παιδεραστή

Ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της Tesla είχε χρησιμοποιήσει τον χαρακτηρισμό αυτόν κατά του Βρετανού σπηλαιολόγου στο Twitter, έπειτα από δήλωση που είχε κάνει ο δεύτερος, ο οποίος χαρακτήριζε «διαφημιστικό τρικ» την προσφορά από τον Μασκ ενός μίνι υποβρυχίου για τη διάσωση των παιδιών που ήταν εγκλωβισμένα σε πλημμυρισμένο σπήλαιο στην Ταϊλάνδη. 

Ο Έλον Μασκ. Φωτογραφία: Αssociated Press

Ο δικηγόρος του Άνσγουορθ, ο Λιν Γουντ, ζήτησε από το δικαστήριο να επιδικάσει την καταβολή αποζημίωσης ύψους 190 εκατομμυρίων δολαρίων από τον Μασκ στον πελάτη του για δυσφήμηση.

Να σημειωθεί ότι ο Βρετανός σπηλαιολόγος, Βέρνον Άνσγουορθ, είχε συμβάλει στη διάσωση 12 παιδιών και του προπονητή τους που είχαν εγκλωβιστεί σε σπήλαιο στην Ταϊλάνδη το καλοκαίρι του 2018. 

O Βέρνον Άνσγουορθ. Φωτογραφία: Αssociated Press

Και ο Έλον Μασκ συμμετείχε όμως στην τιτάνια επιχείρηση διάσωσης, προσφέροντας τεχνολογικό εξοπλισμό αλλά και ένα υποβρύχιο που είχε τη μορφή σωλήνα και κατασκευάστηκε από ένα κομμάτι πυραύλου Falcon. 

Ο δισεκατομμυριούχος το βάφτισε Αγριογούρουνο», από το όνομα της ποδοσφαιρικής ομάδας στην  οποία ανήκουν τα παιδιά και το πρόσφερε στις αρχές της Ταϊλάνδης, να το χρησιμοποιήσουν αν το κρίνουν απαραίτητο. 

Ωστόσο η πρακτική εφαρμογή του ήταν ελάχιστη, λόγω των δυσμενών συνθηκών που επικρατούσαν στο εσωτερικό του σπηλαίου. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top