Σπηλαιοδύτης σέρνει στα δικαστήρια τον Έλον Μασκ–Τον χαρακτήρισε παιδεραστή

Πόλεμος, δυο μήνες μετά τη διάσωση 12 εφήβων από το σπήλαιο στην Ταϊλάνδη

Έλον Μασκ σπηλαιοδύτης

Περίπου δύο μήνες μετά το θαύμα στην Ταϊλάνδη με τη διάσωση 12 εφήβων από πλημμυρισμένο σπήλαιο, σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη δικαστική διαμάχη μεταξύ ενός Βρετανού σπηλαιοδύτη και του δισεκατομμυριούχου, Έλον Μασκ.

Όλα ξεκίνησαν όταν οι δύο άνδρες που συμμετείχαν – ο καθένας με τον τρόπο του-, στην τιτάνια επιχείρηση διάσωσης.

Νέο βίντεο μέσα από το πλημμυρισμένο σπήλαιο της Ταϊλάνδης

O Έλον Μασκ, ιδρυτής της Tesla και δισεκατομμυριούχος

Αρχικά συγκρούστηκαν αρχικά με αφορμή το μίνι υποβρύχιο που θα έστελνε ο ιδιοκτήτης της Tesla στην Ταϊλάνδη για να βοηθήσει τα παγιδευμένα αγόρια.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δικτυο CNN ο Βέρνον Άνσγουορθ είχε ισχυριστεί τότε ότι επρόκειτο απλώς για διαφημιστικό κόλπο, ότι το υποβρύχιο δεν είχε καμία πιθανότητα να λειτουργήσει και ότι ο Μασκ θα έπρεπε «να το βάλει εκεί που πονάει».

Ο σπηλαιοδύτης, Βέρνον Άνσγουορθ

Ο Έλον Μασκ όχι μόνο δεν άφησε αναπάντητα τα παραπάνω σχόλια, αλλά το πήγε και ένα βήμα παραπέρα, χαρακτηρίζοντας τον σπηλαιοδύτη «παιδεραστή», με μια σειρά μηνυμάτων στο Twitter του, το οποίο εκείνη την περίοδο μετρούσε πάνω από 22 εκατομμύρια followers.

Μολονότι αργότερα διέγραψε τα μηνύματα και του ζήτησε συγγνώμη, επανήλθε στις αρχές του μήνα. Είπε στον δημοσιογράφο του Buzzfeed Ράιαν Μακ ότι ο Βρετανός είναι «βιαστής παιδιών», του ζήτησε να ερευνήσει αυτόν τον ισχυρισμό και ταυτόχρονα υποστήριξε ότι ο δύτης δε συμμετείχε στη διάσωση των παιδιών από το σπήλαιο.

Πλέον, ο σπηλαιοδύτης και ζητά αφενός να αποζημιωθεί με το ποσό των 75.000 δολαρίων και αφετέρου να σταματήσει ο επιχειρηματίας να τον κακολογεί αναίτια.

«Η επιρροή και ο πλούτος του Μασκ δεν μπορούν να μετατρέψουν τα ψέματά του σε αλήθειες, ούτε να τον προστατεύσουν απέναντι στον νόμο», τόνισε η δικηγόρος του Άνσγουορθ, Λιν Γουντ.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΣΓΟΥΟΡΘ

Ο Άνσγουορθ όντως δεν βούτηξε στο πλημμυρισμένο σπήλαιο, όμως το είχε εξερευνήσει στο παρελθόν, γνώριζε σε ποιο σημείο θα μπορούσαν να έχουν καταφύγει τα παιδιά και ο προπονητής τους και ήταν εκείνος που κάλεσε τους δύο Βρετανούς δύτες οι οποίοι τελικά εντόπισαν τους παγιδευμένους.

Πολλοί άλλοι σπηλαιοδύτες είπαν στο Buzzfeed ότι εργαζόταν αδιάκοπα στην επιχείρηση διάσωσης. «Είχε κρίσιμο ρόλο σε όλη την επιχείρηση», είπε χαρακτηριστικά ο Βρετανός δύτης Ρικ Στάντον.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top