Καναδάς: Ξεκληρίστηκε οικογένεια με τρία παιδιά σε συντριβή αεροσκάφους

Στο μονοκινητήριο Piper PA-32 επέβαινε και ένα νιόπαντρο ζευγάρι

Συντριβή αεροσκάφους στον Καναδά

Μία πενταμελής οικογένεια από την Αμερική και δύο Καναδοί έχασαν τη ζωή τους χθες μετά από συντριβή μικρού εξαθέσιου αεροσκάφους στον κεντρικό Καναδά.

Το μονοκινητήριο Piper PA-32 επέβαιναν ο πιλότος, η σύντροφός του και τα τρία τους παιδιά, ηλικίας 3, 11 και 15 ετών, είχε απογειωθεί από μικρό αεροδρόμιο σε προάστιο του Τορόντο και συνετρίβη λίγο αργότερα σε περιοχή με δένδρα μερικά χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο του Κίνγκστον του Οντάριο.

O πιλότος του αεροσκάφους, Otabek Oblokulov, που σκοτώθηκε με την οικογένειά του και τα τρία τους παιδιά. Φωτογραφία: Facebook 

Οι δύο Καναδοί που επέβαιναν επίσης στο μικρό αεροσκάφος ήταν σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ ένα νεαρό νιόπαντρο ζευγάρι.

Σύμφωνα με την εθνική υπηρεσία ασφάλειας των μεταφορών (BST) το αεροσκάφος είχε καταχωρηθεί στις ΗΠΑ, αλλά εκτελούσε ιδιωτική πτήση.

«Ερευνητές μας βρίσκονται στον τόπο του δυστυχήματος και καταγράφουν ό,τι βρίσκουν, παίρνουν φωτογραφίες των συντριμμιών, εξετάζουν την κατάσταση της μηχανής, τη γενική κατάσταση του αεροπλάνου», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αλεξάντρ Φουρνιέ, εκπρόσωπος της BST.

«Θα προσπαθήσουμε να ανακτήσουμε τις συσκευές καταγραφής δεδομένων πτήσης για να δούμε τι πληροφορίες μπορούμε να αντλήσουμε», συνέχισε, τονίζοντας πως είναι ακόμη «πολύ νωρίς» για να δοθεί κάποια εκτίμηση για τα αίτια του δυστυχήματος.

Οι αρχές παίρνουν συνεντεύξεις από αυτόπτες μάρτυρες, ιδίως ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας που χειρίστηκαν την πτήση, ενώ θα μελετηθούν οι μετεωρολογικές συνθήκες και δεδομένα από ραντάρ στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται πριν εκδοθεί το τελικό πόρισμα των ερευνητών αεοπορικών δυστυχημάτων, κάτι που αναμένεται να γίνει έπειτα από μερικούς μήνες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top