Άστεγος είπε ότι ήταν θύμα πυρκαγιάς του Γκρένφελ- Οι λίρες και η φυλάκιση

Επικαλέστηκε μέχρι και μετατραυματικό στρες- Πώς τον "τσάκωσαν" οι αρχές;

πυρκαγιά στον πύργο του Γκρένφελ στο Λονδίνο

Με πεντέμισι χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε ένας 51χρονος, ο οποίος παρουσίασε τον εαυτό του ως θύμα της πυρκαγιάς του πύργου Γκρένφελ στο Λονδίνο και παράλληλα πήρε ως αποζημίωση περίπου 96.000 λίρες. Ο άντρας όχι μόνο δεν ήταν θύμα της πυρκαγιάς αλλά δεν έμενε καν κοντά στην περιοχή. 

Τρομακτικό! 149 κτίρια απέτυχαν στους ελέγχους ασφαλείας στο Λονδίνο μετά την τραγωδία στον πύργο Γκρένφελ

Εγκλωβισμένη στον πύργο Γκρένφελ μεταδίδει μέσω Facebook, ενώ η φωτιά καίει έξω από το διαμέρισμά της!

Μέχρι την Τετάρτη η επίσημη έκθεση για την τραγωδία στον Πύργο Γκρένφελ

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι αστυνομικές αρχές του Λονδίνου αναφέρεται ότι στον 51χρονο επιβλήθηκαν δύο ποινές φυλάκισης, 5,5 και 4 ετών, όμως το δικαστήριο αποφάσισε τη συγχώνευσή τους.

'Επλασε ολόκληρο σενάριο και επικαλέστηκε μάλιστα και μετατραυματικό στρες

Ο άνδρας αυτός ισχυριζόταν ότι ήταν άστεγος και για τον λόγο αυτόν κοιμόταν στον πύργο επί δύο χρόνια πριν από την πυρκαγιά που στοίχισε τη ζωή σε 72 ανθρώπους, τον Ιούνιο του 2017. Είχε πει ότι τη νύχτα της τραγωδίας κοιμόταν στον 5ο όροφο και ότι βοήθησε τους ενοίκους να διαφύγουν από την πύρινη κόλαση, πηδώντας πάνω από τα πτώματα των θυμάτων. Στη συνέχεια έπεισε τους γιατρούς ότι πάσχει από μετατραυματικό στρες επειδή βλέπει συνεχώς τον ίδιο εφιάλτη, ένα παιδί να τον κοιτάζει από το παράθυρο, και αισθάνεται ενοχές επειδή εκείνος γλίτωσε.

Μετά από όλα αυτά, οι αρχές του βρήκαν μόνιμη στέγη, πέρσι τον Μάρτιο, αφού έμεινε επί οκτώ μήνες σε ένα ξενοδοχείο και έλαβε οικονομική βοήθεια.

Ζούσε στο βόρειο Λονδίνο και όχι στον πύργο Γκρένφελ

Από την έρευνα που ακολούθησε όμως διαπιστώθηκε ότι στην πραγματικότητα ζούσε στο βόρειο Λονδίνο και όχι στον πύργο Γκρένφελ, ενώ δεν εμφανιζόταν σε κανένα βίντεο από τις κάμερες παρακολούθησης, όχι μόνο τη συγκεκριμένη νύχτα αλλά και καμία άλλη στιγμή τις προηγούμενες 15 ημέρες.

Η υπεύθυνη των ερευνών Λάιζα Κουκ χαρακτήρισε «επονείδιστη» τη συμπεριφορά του άνδρα ο οποίος «δεν αναλογίστηκε καθόλου το δράμα εκείνων που έχασαν τις οικογένειές τους» αλλά τώρα «θα έχει όλον τον χρόνο που χρειάζεται στη φυλακή για να σκεφθεί αυτά που έκανε».

Βρετανία: 16 άνθρωποι έχουν καταδικαστεί για παρόμοιες απάτες

Μέχρι σήμερα, άλλοι 16 άνθρωποι έχουν καταδικαστεί για παρόμοιες απάτες. Τα βρετανικά δικαστήρια έχουν επιβάλει συνολικές ποινές 64 ετών και 10 μηνών για κατάχρηση ποσού που ξεπερνά τις 780.000 λίρες. Πολλές έρευνες είναι ακόμη σε εξέλιξη.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top