ΗΠΑ: Πέθανε ο 16χρονος που άνοιξε πυρ στο σχολείο και σκότωσε δύο μαθητές

«Θέρισε» ζωές σε 16 δευτερόλεπτα και στο τέλος αυτοπυροβολήθηκε

Την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο άφησε ο 16χρονος ο οποίος άνοιξε πυρ στο σχολείο του στην Καλιφόρνια ανήμερα των γενεθλίων του, σκοτώνοντας μία 16χρονη συμμαθήτριά του και έναν 14χρονο μαθητή.

Ο Ναθάνιελ Μπερχάου, μετά την επίθεση που κράτησε μόλις 16 δευτερόλεπτα και άφησε πίσω της άλλους τρεις τραυματίες, κράτησε την τελευταία σφαίρα για τον εαυτό του και αυτοπυροβολήθηκε.

Δείτε στο video του Reuters τις πρώτες εικόνες μετά την επίθεση

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ταυτόχρονα με τα θύματα της επίθεσης στο Λύκειο Σόγκους με την κατάσταση του να θεωρείται από την αρχή κρίσιμη. Τελικά σχεδόν δύο 24ωρα μετά, υπέκυψε στα τραύματά του. Στο πλευρό του ήταν η μητέρα του όπως έγινε γνωστό από τον εκπρόσωπο του γραφείου του σερίφη της κομητείας του Λος Άντζελες.

Ακόμα ψάχνει τα κίνητρα της επίθεσης η αστυνομία

Την ίδια στιγμή, μυστήριο παραμένει τι όπλισε το χέρι του 16χρονου, ο οποίος έβγαλε το ημιαυτόματο 45αρι πιστόλι από το σακίδιό του στην αυλή του σχολείου του και το άδειασε στους συμμαθητές του.

Η αστυνομία αναζητά το κίνητρο του δράστη, ενώ ερευνά και το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας, που δείχνουν τον 16χρονο να στέκεται χωρίς να κινείται, στη συνέχεια να ανοίγει πυρ και να πυροβολεί διαδοχικά τα θύματά του πολύ γρήγορα, προτού στρέψει το όπλο στον εαυτό του.

Γείτονας του δράστη δήλωσε πως ο Ναθάνιελ έδειχνε το τελευταίο διάστημα πολύ εσωστρεφής και λυπημένος, εικάζοντας ότι είχε μάλλον πέσει σε μελαγχολία μετά την απώλεια του πατέρα του από καρδιακή προσβολή τον Δεκέμβριο του 2017.

«Θα έλεγα ότι πονούσε και δεν μπορούσε να ζητήσει βοήθεια» δήλωσε χαρακτηριστικά.

O Ναθάνιελ Μπερχάου

Ο 16χρονος Ναθάνιελ Μπερχάου ήταν αθλητής του στίβου στο σχολείο, συμμετείχε στους προσκόπους και του άρεσαν οι υπαίθριες δραστηριότητες και να πηγαίνει εκδρομές για κυνήγι με τον πατέρα του.

Σοκαρισμένοι μαθητές μετά την επίθεση στην Καλιφόρνια. Φωτογραφία: Αssociated Press

Η μητέρα του κατάγεται από την Ιαπωνία και ο πατέρας του ήταν λευκός, ενώ έχει μια μεγαλύτερη αδελφή, η οποία έγινε νοσηλεύτρια και μετακόμισε.

Προς το παρόν δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα στοιχεία όσον αφορά το πού βρήκε το όπλο.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top