Προεκλογικός πυρετός στη Βρετανία- Μικρή πτώση για το κόμμα του Τζόνσον

Βρετανός Πρωθυπουργός: «Θα βγάλω τη χώρα από την Ε.Ε τον Ιανουάριο»

Μικρή μεν, πτώση δε… κατέγραψαν τις τελευταίες ημέρες, τα ποσοστά των Συντηρητικών του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του ινστιτούτου YouGov, που δημοσιεύτηκε χθες.

Βρετανία: Μεγάλο προβάδισμα του Τζόνσον στις δημοσκοπήσεις

Eπεισόδιο έξω από την οικία του Μπόρις Τζόνσον στη Ντάουνινγκ Στριτ

Brexit: Χαμός με τις επιστολές του Τζόνσον - Ζητά και δε... ζητά αναβολή!

Η δημοσκόπηση, που έγινε για λογαριασμό του τηλεοπτικού δικτύου Sky News δείχνει ότι η στήριξη στο Συντηρητικό Κόμμα μειώθηκε κατά 2% κι ανέρχεται πλέον στο 36%, ενώ το ποσοστό των Εργατικών παρέμεινε αμετάβλητο στο 25%. 

Οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες βλέπουν τα ποσοστά τους να αυξάνονται κατά μία ποσοστιαία μονάδα στο 17%  και το κόμμα Brexit παραμένει στο 11%.

Οι βουλευτικές εκλογές στη Βρετανία θα γίνουν στις 12 Δεκεμβρίου. Η έρευνα διενεργήθηκε, καθώς η έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας του Τζόνσον επισκιάστηκε από την παραίτηση ενός εκ των υπουργών του. Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε σε 1.667 άτομα, το χρονικό διάστημα μεταξύ 5ης- 6ης Νοεμβρίου και τα αποτελέσματά της συγκρίθηκαν με την προηγούμενη έρευνα, που διενεργήθηκε το διάστημα 1ης και 4ης Νοεμβρίου.

Tζόνσον: Θα βγάλω τη χώρα από την Ε.Ε τον Ιανουάριο 

Ο Μπόρις Τζόνσον δεσμεύτηκε το βράδυ της Τετάρτης ότι θα βγάλει τη χώρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση τον Ιανουάριο, μιλώντας σε μια προεκλογική συγκέντρωση ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 12ης Δεκεμβρίου. 

Ο ηγέτης των Συντηρητικών χαρακτήρισε τις εκλογές αυτές «τις σημαντικότερες σε μια γενιά» είπε στο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί στο Μπέρμιγχαμ, στην κεντρική Αγγλία.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός ν υποσχέθηκε ότι εφόσον κερδίσει αυτές τις εκλογές θα ξεκινήσει αμέσως τη διαδικασία έγκρισης της συμφωνίας αποχώρησης από τη Βουλή των Κοινοτήτων ώστε να ολοκληρωθεί το Brexit τον Ιανουάριο «και να αφήσουμε την αβεβαιότητα πίσω μας», όπως είπε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top