Σφαγή στο Μεξικό: Έκαψαν ζωντανή οικογένεια μορμόνων

Φρικτό θάνατο βρήκαν τρεις γυναίκες και έξι παιδιά

Δείτε στο video του Reuters πλάνα από την ένοπλη επίθεση στο Μεξικό 

Οχτώ παιδιά κατάφεραν να επιβιώσουν από τη «σφαγή» στο Μεξικό, όπου μέλη καρτέλ ναρκωτικών επιτέθηκαν σε κομβόι οικογένειας μορμόνων, σπέρνοντας τον θάνατο.

Τρεις γυναίκες και τα 14 παιδιά τους ταξίδευαν όλοι μαζί για λόγους ασφαλείας και κατευθύνονταν από το Bavispe στη γειτονική πολιτεία Chihuahua. 

Οι δράστες της επίθεσης τους είχαν στήσει ενέδρα. Όταν τους είδαν να πλησιάζουν άνοιξαν πυρ εναντίον του πρώτου αυτοκινήτου και το έκαψαν. Μέσα ήταν τέσσερα παιδιά. Μεταξύ των νεκρών είναι η 30χρονη Maria Rhonita Miller , τα οχτώ μηνών δίδυμά της, Titus και Tiana, ο 12χρονος Howard Jr και η 10χρονη Krystal.  Όλοι τους βρήκαν φρικτό θάνατο όταν το αυτοκίνητό τους εξερράγη από τους απανωτούς πυροβολισμούς.

Η οικογένεια της Rhonita Miller που βρήκε φρικτό τέλος. Φωτογραφία: Rick Bowmer/Associated Press

Μερικά χιλιόμετρα πιο πίσω ακολουθούσαν άλλα δύο οχήματα. Στο ένα επέβαινε η Dawna Langford, η οποία σκοτώθηκε με τους δύο γιους της, 2 και 11 ετών.

Η 31χρονη Christina Langford Johnson, που επέβαινε στο άλλο όχημα σκοτώθηκε όταν βγήκε έξω για να ζητήσει από τους δράστες να σταματήσουν την επίθεση.

Εικόνα από το σημείο της σφαγής. Φωτογραφία: Αssociated Press

Συνολικά από τη «σφαγή» έχασαν τη ζωή τους τρεις γυναίκες και έξι παιδιά. Τα πτώματά τους έφεραν πολλαπλά τραύματα από σφαίρες.

13χρονος περπάτησε 23 χιλιόμετρα για να φέρει βοήθεια

Ο Devin Langford είδε τη μητέρα του και τα δύο του αδέρφια να τραυματίζονται θανάσιμα από την επίθεση. Ωστόσο δεν τα έχασε. Έκρυψε τα υπόλοιπα έξι αδέρφια του μέσα σε κλαδιά και περπάτησε για 23 χιλιόμετρα (έξι ολόκληρες ώρες) έως την κοινότητα La Mora, προκειμένου να φέρει βοήθεια.

Μία από τις αδερφές του 13χρονου φοβήθηκε να περιμένει πίσω και έφυγε από το σημείο, όπου τους είχε κρύψει ο Devin. Περπατούσε για ώρες στο σκοτάδι έως ότου τη βρήκαν οι διασώστες.

Aστυνομικές δυνάμεις στο σημείο της ενέδρας. Φωτογραφία: Cedar Attanasio/Associated Press

Από την ενέδρα επιβίωσε και ένα μωράκι μόλις επτά μηνών, η μητέρα του, Christina Langford, είχε βάλει το παιδικό καθισματάκι στο πάτωμα του οχήματος.

Ωστόσο, έκανε το μοιραίο λάθος να βγει από το αυτοκίνητό της και με τα χέρια σηκωμένα ψηλά να ζητήσει από τους δράστες να σταματήσουν την ένοπλη επίθεση, με αποτέλεσμα να την πυροβολήσουν και να τη σκοτώσουν.

Η επίθεση διαπράχθηκε σε μία περιοχή που λυμαίνονται διακινητές ναρκωτικών και κακοποιοί κάθε λογής. Η κοινότητα που έγινε στόχος επίθεσης αποτελείται από απόγονους Μορμόνων που εγκατέλειψαν τις ΗΠΑ τον 19ο αιώνα για να σωθούν από την καταστολή της πολυγαμίας, διαδεδομένης πρακτικής μεταξύ των πιστών της θρησκείας αυτής. Πολλοί μορμόνοι του Μεξικού έχουν διπλή υπηκοότητα, μεξικανική και αμερικανική.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top