Οργή για την αθώωση των βιαστών 14χρονης επειδή ήταν αναίσθητη

Έντονες αντιδράσεις στην Ισπανία

δικαστική αίθουσα

Αθώοι κρίθηκαν πέντε άνδρες που κατηγορούνταν για τον ομαδικό βιασμό ενός 14χρονου κοριτσιού, γιατί το θύμα ήταν αναίσθητο και οι δράστες δε χρειάστηκε να ασκήσουν βία. 

Βάσει του ισπανικού ποινικού κώδικα, βιασμός ή σεξουαλική επίθεση μπορεί να στοιχειοθετηθεί μόνα αν έχει γίνει χρήση βίας ή αν το θύμα έχει υποστεί εκφοβισμό. 

Στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως, το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι οι πέντε κατηγορούμενοι δε βίασαν το 14χρονο κορίτσι γιατί ήταν «αναίσθητο» κι έτσι οι δράστες δε χρειάστηκε να ασκήσουν βία. 

Οι άνδρες καταδικάστηκαν και φυλακίστηκαν για το ελαφρύτερο αδίκημα της σεξουαλικής κακοποίησης. 

Αρχικά κατηγορίες είχαν απαγγελθεί εναντίον έξι ανδρών. Στους πέντε από αυτούς επιβλήθηκαν ποινές κάθειρξης 10 – 12 ετών, ενώ αν είχαν κριθεί ένοχοι για βιασμό οι ποινές θα κυμαίνονταν από 15 – 20 χρόνια κάθειρξη. 

Οι δράστες βίασαν το ανήλικό κορίτσι κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού που περιλάμβανε την κατανάλωση μεγάλης ποσότητας αλκοόλ. Όλα συνέβησαν τον Οκτώβριο του 2016 σε ένα εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο στην πόλη Μανρέσα της Καταλονίας. 

Το κορίτσι ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών και αλκοόλ και οι πέντε άνδρες τη βίασαν ο ένας μετά τον άλλον όσο εκείνη ήταν αναίσθητη. 

Ένας από τους κατηγορούμενους κατέθεσε στο δικαστήριο πως ο ένας έλεγε στον άλλον: «Είναι η σειρά σου. Δεκαπέντε λεπτέ ο καθένας χωρίς καθυστερήσεις».

Σύμφωνα με το δικαστήριο, η 14χρονη δε γνώριζε τι έκανε και τι όχι και κατά συνέπεια δεν ήταν σε θέση να συναινέσει ή να φέρει αντιρρήσεις στις σεξουαλικές ορέξεις των κατηγορουμένων. 

Στο θύμα επιδικάστηκε αποζημίωση 12.000 ευρώ, ωστόσο η απόφαση του δικαστηρίου ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από οργανώσεις για τα δικαιώματα των γυναικών. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top