Δραματικές εικόνες στη Συρία: Μητέρες με νηστικά μωρά τρέχουν να γλιτώσουν

Ερντογάν: «Θα χτυπήσουμε Μάνμπιτζ και Κομπάνι​​​​​​​»

Τις αμέτρητες πληγές της μετρά η Συρία. Η σφαγή αμάχων, οι αλλεπάλληλοι τουρκικοί βομβαρδισμοί και οι ισοπεδωμένες ζωές ανάγκασαν τους Κούρδους μαχητές να συμμαχήσουν με τον άλλοτε εχθρό τους, Μπασάρ αλ Άσαντ, για να σταματήσουν τα επεκτατικά σχέδια του Ερντογάν.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Δραματικές είναι οι εικόνες με ανθρώπους που εγκαταλείπουν τα σπίτια τους. Μητέρες με τα νηστικά μωρά στην αγκαλιά τους τρέχουν για να γλιτώσουν από τη δίνη του πολέμου.

«Έχω τέσσερα παιδιά, δύο κορίτσια και δύο αγόρια. Που να πάω; Πώς να γλιτώσω από τους βομβαρδισμούς. Όλοι εσάς ξυπνάτε το πρωί και έχετε νερό και γάλα για τα παιδιά σας. Εγώ με το ζόρι βρίσκω νερό για να τους φτιάξω γάλα» δήλωσε Κούρδισα από το Κομπάνι. 

Συρία: Σκεπάζουν τους νεκρούς με κουβέρτες και τους φορτώνουν σε καρότσες

Ερντογάν: «Θα χτυπήσουμε Μάνμπιτζ και Κομπάνι»

Οι μισθοφόροι του Ερντογάν ύψωσαν την σημαία της συριακής αντιπολίτευσης στο άλλοτε προπύργιο των Κούρδων, την Τελ Αμπιάντ. Ο Τούρκος πρόεδρος είναι ασταμάτητος και θέλει να καταλάβει και τις πόλεις Μάνμπιτζ και Κομπάνι.

«Φαίνεται ότι η επιχείρηση της Τουρκίας δεν θα έχει πρόβλημα στο Κομπάνι καθώς η Ρωσία έδειξε θετική προσέγγιση. Όσο για το Μαντζίμπ, είμαστε στο στάδιο της υλοποίησης της απόφασής μας», υποστήριξε ο Ερντογάν.

Οι Κούρδοι «έδωσαν τα χέρια» με τον Άσαντ 

Οι Κούρδοι μαχητές για να επιβιώσουν δίνουν τα χέρια με τον ορκισμένο εχθρό τους Μπασάρ αλ Άσαντ .

Οι συριακές δυνάμεις βρίσκονται στην στρατηγικής σημασίας περιφέρεια, Τέλ Τάμερ. Θα αναπτυχθούν στις συνοριακές περιοχές από την πόλη Μάνμπιτζ ως την Ντέρικ. Πρόκειται για μία απόσταση 430 χλμ. Οι κάτοικοι τους υποδέχονται πανηγυρίζοντας.

 

Συμμαχία Κούρδων με Άσαντ: Εφτασαν στα σύνορα δυνάμεις της Δαμασκού

Ερντογάν: Αποφασιστική εισβολή όπως στην Κύπρο το 1974

«Η επιχείρηση «Πηγή της Ειρήνης» είναι για την Τουρκία τέτοιας ζωτικής σημασίας, όπως και η Ειρηνευτική Επιχείρηση στην Κύπρο το 1974. Όπου υψώσαμε τη σημαία μας μια φορά, μετά δεν ξανακατέβηκε» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος στο Αζερμπαϊτζάν.

Ο πόλεμος της προπαγάνδας συνεχίζεται με τα κουρδικά μέσα να μην παραδέχονται ότι έχει γίνει κατάληψη σε μεγάλες πόλεις από τις τουρκικές δυνάμεις.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top