Τούρκοι στρατιώτες εκτελούν την αρχηγό κουρδικού κόμματος στη Συρία

Η γνησιότητα του φρικιαστικού βίντεο δεν έχει επιβεβαιωθεί

Η Τουρκία «σφυροκοπά» για 5η συνεχόμενη ημέρα τη Συρία με τον κατάλογο των νεκρών να αυξάνεται ραγδαία. 

Οι Κούρδοι ζητούν από τις ΗΠΑ να κλείσουν τον εναέριο χώρο στα τουρκικά αεροσκάφη. Παγκόσμιο αποτροπιασμό προκαλούν τα βίντεο με τις εκτελέσεις κούρδων από τους αντάρτες οι οποίοι υποστηρίζουν τον Ταγίπ Ερντογάν.

Οι αντάρτες που υποστηρίζουν τον Ερντογάν εκτελούν αμάχους στην πόλη Τελ Αμπιάντ κραυγάζοντας «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος», όπως ακριβώς και οι μαχητές του ISIS. 

ΣΥΡΙΑ: Τούρκοι στρατιώτες εκτελούν την αρχηγό κουρδικού κόμματος στη Συρία

Η γνησιότητα του φρικιαστικού βίντεο δεν έχει επιβεβαιωθεί. Ανάμεσα στα θύματα και η αρχηγός Κουρδικού κόμματος «Μελλοντική Συρία», Χεβρίν Χαλάφ.

Συρία: Απέδρασαν από στρατόπεδο 785 ξένοι που σχετίζονται με Τζιχαντιστές

Τα πλάνα είναι τραβηγμένα λίγο μετά την ενέδρα που έστησαν για να καταλάβουν τον δρόμο. Οι μισθοφόροι αφού σέρνουν έξω από το αυτοκίνητο τη γυναίκα πολιτικό τη γαζώνουν με σφαίρες όπως και τον οδηγό της.

Οι πόλεις της μεθορίου έχουν ισοπεδωθεί από τους σαρωτικούς τουρκικούς βομβαρδισμούς. Δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο. 

Την ίδια ώρα, 785 ξένοι που σχετίζονται με το ISIS φέρονται να δραπέτευσαν από στρατόπεδο. Παιδιά των τζιχαντιστών όπως η Αμίρα, έχουν μείνει ορφανά και  φιλοξενούνται σε καταυλισμούς. 

Οι Κούρδοι μαχητές προσπαθούν με νύχια και με δόντια να ανακαταλάβουν, τη πόλη Ρας Αλ Αιν.

Την ώρα που η Washington Post γράφει ότι «Η Τουρκία βομβάρδισε εσκεμμένα τους Αμερικανούς», o Ντόναλντ Tραμπ δείχνει ότι δεν τον ενδιαφέρει πλέον η Μέση Ανατολή.

Οι Κούρδοι μαχητές υποστηρίζουν ότι οι Αμερικανοί στρατιώτες τους είπαν ξεσπώντας σε κλάματα πώς δεν έχουν άδεια από τον Αμερικανό Πρόεδρο για να τους βοηθήσουν. Ζητούν από την Ουάσιγκτον να «κλείσει τον εναέριο χώρο» στα τουρκικά αεροσκάφη.

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σαββατοκύριακου
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top