Κόλαση φωτιάς στην Καλιφόρνια - Xιλιάδες εκκενώσεις σπιτιών

Τουλάχιστον ένας νεκρός - Άνιση μάχη με τις φλόγες

Δείτε στο video του Reuters την άνιση μάχη των πυροσβεστών με τις φλόγες

Πύρινη κόλαση επικρατεί τις τελευταίες ώρες στην Καλιφόρνια. Η πυρκαγιά που ξέσπασε σε χαράδρες και πρόποδες βουνών θεωρείται ως μία από τις μεγαλύτερες και αγριότερες που έχει ξεσπάσει στα νότια της πολιτείας, με τις φλόγες να «καταπίνουν» τα πάντα στο πέρασμά τους.

Η φωτιά «περικύκλωσε» σπίτια, έκλεισε δρόμους και «κατασπάραξε» τεράστιες εκτάσεις γης, ενώ 100.000 κάτοικοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Μέχρι στιγμής έχει καταγραφεί ο θάνατος ενός άνδρα, ο οποίος παράκουσε τις εντολές εκκένωσης και στην προσπάθειά του να περιορίσει τη φωτιά που πλησίαζε την περιουσία του, υπέστη καρδιακή προσβολή.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε το βράδυ της Πέμπτης και έως το μεσημέρι της Παρασκευής είχε γιγαντωθεί.

Eλικόπτερα και αεροπλάνα κάνουν ρίψη νερού από αέρος, ενώ σκληρή μάχη δίνουν και οι πυροσβέστες από το έδαφος, παλεύοντας με μόνο τους όπλο τα εργαλεία χειρός και τις μπουλντόζες, τρέχοντας από σπίτι σε σπίτι για να ειδοποιήσουν τους πολίτες να απομακρυνθούν.

Μέχρι στιγμής ζημιές έχουν καταγραφεί σε 31 δομές, αλλά σώθηκαν χιλιάδες κατοικίες λόγω της έγκαιρης και καθοριστικής επέμβασης των πυροσβεστών που σχημάτισαν περίμετρο και περιόρισαν την επέλασή της πύρινης λαίλαπας. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top