Μήνυμα Ντράγκι για QE και «χαλάρωση»

Στενό μαρκάρισμα από τους θεσμούς για τις φοροελαφρύνσεις

Στην Αθήνα βρίσκεται σήμερα ο Μάριο Ντράγκι, ένα μήνα πριν παραδώσει τα ηνία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην Kριστίν Λαγκάρντ.

Είναι το τιμώμενο πρόσωπο σε ειδική τελετή στην Ακαδημία Αθηνών και στην ομιλία του περιμένουμε να ακούσουμε δύο πράγματα. Πρώτον πως η Ελλάδα μπορεί να προλάβει αυτή τη φορά το QE εφόσον τρέξει τις μεταρρυθμίσεις και με αυτόν τον τρόπο επιστρέψει στην επενδυτική βαθμίδα. Το άλλο είναι ένα μήνυμα προς τους Βόρειους Ευρωπαίους πως πρέπει επιτέλους να ρίξουν κρατικό χρήμα, για να πάρει μπροστά η Ευρωπαϊκή οικονομία.

Μετά την ομιλία του ο Ντράγκι είναι καλεσμένος σε δείπνο στη Τράπεζας της Ελλάδος με μέλη της κυβέρνησης, τραπεζίτες και ακαδημαϊκούς και αύριο θα συναντήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όπως τόνισε μάλιστα ο Γιώργος Παππούς στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star την προσεχή Δευτέρα έχουμε και την κατάθεση του Νομοσχεδίου στο οποίο θα έχουμε και ένα στίγμα προθέσεων. Στα μέσα του μήνα περιμένουμε το τελικό σχέδιο του φορολογικού, πάντα βέβαια υπάρχει μία διαβούλευση με τους ξένους με δεδομένο ότι υπάρχει ήδη μία απόσταση η οποία είναι γύρω στα 900 εκατομμύρια ευρώ.

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top