Ερντογάν: Εκβιάζει την Ε.Ε με όπλο το μεταναστευτικό- Συναγερμός στην Αθήνα

ΥΠΕΘΑ: Ο Έβρος θα σφραγιστεί-Δεν είναι εύκολο να γίνει το ίδιο στη θάλασσα

Η ελληνική κυβέρνηση έχει σημάνει συναγερμό για την αντιμετώπιση της αύξησης των προσφυγικών ροών των τελευταίων ημερών. Ο υπουργός Άμυνας δήλωσε σήμερα ότι σφραγίζεται ο Έβρος. Την ίδια ώρα, κερδισμένος φαίνεται να βγαίνει ο Ταγίπ Ερντογάν από τον εκβιασμό του προς την Ευρωπαϊκή Ένωση με όπλο το μεταναστευτικό.

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star

«Θα ανοίξουμε τις πύλες και θα τους αφήσουμε να πάνε όπου θέλουν». Ο Ταγίπ Ερντογάν κάνει πράξη τις απειλές του. Αυξάνει τις προσφυγικές ροές  προς τη χώρα μας και εκβιάζει τις Βρυξέλλες.

Η γερμανική εφημερίδα “Handelsblatt” αναφέρει: «Το σύμφωνο ΕΕ-Τουρκίας στην κόψη του ξυραφιού:Στο Αιγαίο,ένα νέο προσφυγικό χάος απειλεί». 

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ ο εκβιασμός του Τούρκου Προέδρου αποδίδει και η κυβέρνηση της Άγκυρας θα πάρει απευθείας το 1,7 από τα  3 δις ευρώ της δεύτερης δόσης από τις Βρυξέλλες. Τα χρήματα αυτά μέχρι σήμερα μοιράζονταν σε ξένες μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Την ίδια ώρα, οι αυξημένες ροές μεταναστών και προσφύγων έχουν σημάνει συναγερμό στην Αθήνα.

Συναγερμός στην Αθήνα

Η κυβέρνηση εκπονεί σχέδιο αντιμετώπισης της κατάστασης. «Ο Έβρος θα σφραγιστεί. Δεν είναι εύκολο να γίνει το ίδιο στη θάλασσα» σημείωσε ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Η Σύμη ασφυκτιά. Το νησί έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Μόνο σήμερα βγήκαν στις ακτές 60 άνθρωποι. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο πάνω από 300 μετανάστες βρίσκονται πεταμένοι στους δρόμους, καθώς δεν υπάρχουν χώροι για να φιλοξενηθούν.

«Τρώνε από τους εστιάτορες. Δεν πάει άλλο, βρισκόμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Να ασχοληθεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός γιατί οι υπουργοί του είναι ανίκανοι να δώσουν λύση στο πρόβλημα» δήλωσε ο δήμαρχος Σύμης, Ελευθέριος Παπακαλοδούκας.

Ήδη δρομολογείται από την κυβέρνηση αποστολή ιατρικού προσωπικού ή δύο στρατιωτικών ιατρών, με την συνδρομή του υπουργείου Άμυνας.  Αποφασίστηκε επίσης μέχρι την Παρασκευή να μεταφερθούν αλλού, 300 πρόσφυγες . 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top