Δολοφονία Κασόγκι: «Δεν έχω τεμαχίσει ξανά ζεστό πτώμα»

Στο φως οι διάλογοι-σοκ των εκτελεστών του

Ο Τζαμαλ Κασογκι

Ήταν 2 Οκτωβρίου του 2018 όταν ο Τζαμάλ Κασόγκι πέρασε την πόρτα της πρεσβείας της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη και δεν ξαναβγήκε ποτέ. Το πτώμα του μέχρι και σήμερα δεν έχει βρεθεί, όμως οι διάλογοι των εκτελεστών του -που βλέπουν το φως της δημοσιότητας-, αποδεικνύουν πως ο αυτοεξόριστος δημοσιογράφος της «Washington Post» είχε φρικτό τέλος.

Mέσα στο προξενείο όπου είχε πάει να κάνει τα χαρτιά του γάμου του, τον περίμεναν σαουδάραβες πράκτορες οι οποίοι τον σκότωσαν, τον διαμέλισαν και «εξαφάνισαν» το πτώμα του. 

Κασόγκι: Στις ΗΠΑ για ειδικές αποστολές είχαν εκπαιδευτεί οι δολοφόνοι του

Υπόθεση Κασόγκι: «Ο πρίγκιπας ήθελε να τον τελειώσει με μία σφαίρα»

Δολοφονία Κασόγκι: Μετέφεραν τα κομμάτια εκτός Τουρκίας μέσα σε βαλίτσα

Τις ηχογραφήσεις από την τελευταία συνομιλία των δολοφόνων του 63χρονου Σαουδάραβα, δημοσιεύει η τουρκική ημερήσια εφημερίδα Daily Sabah. Σε αυτές ακούγονται τα τελευταία απελπισμένα του λόγια, αλλά και ο ήχος από τον τροχό που χρησιμοποίησε ο Σαουδάραβας ιατροδικαστής Σαλάχ Μοχάμεντ αλ Τουμπαίγκι, για να  διαμελίσει το πτώμα του Κασόγκι ώστε να χωρέσει στη συνέχεια στις βαλίτσες, με τις οποίες έβγαλαν την σορό από το κτίριο και την εξαφάνισαν.

Στους διαλόγους ο Τουμπαϊγκί ακούγεται να λέει:

Έχω δουλέψει με πτώματα. Ξέρω πως να τα κόβω πολύ καλά. Αλλά ποτέ δεν έχω ξαναδουλέψει με ένα ζεστό πτώμα. Θα τα καταφέρω όμως με ευκολία. Κανονικά, βάζω τα ακουστικά μου και ακούω μουσική όταν κόβω πτώματα. Στο μεταξύ, πίνω τον καφέ μου και καπνίζω. Αφού τον διαμελίσω, θα τυλίξετε τα κομμάτια σε πλαστικές σακούλες, θα τα βάλετε σε βαλίτσες και θα τα βγάλετε έξω.

«Θα με κοιμίσετε;»

Περίπου στις 13:14μ.μ τοπική ώρα, ένα μέλος της ομάδας που δεν έχει ταυτοποιηθεί, ακούγεται να ενημερώνει τους υπόλοιπους πως ο Κασόγκι έχει φτάσει στο προξενείο. Οι Σαουδάραβες παρέσυραν τον Κασόγκι σε ένα από τα δωμάτια του κτιρίου. Ένας από αυτούς μάλιστα τον αποκάλεσε «ζώο που θα θυσιαστεί». Όταν εκείνος είδε μία πετσέτα κατάλαβε πως κάτι δεν πάει καλά. «Θα με ναρκώσετε;» τους ρώτησε. «Θα σας κοιμίσουμε» του απάντησαν. Ο Κασόγκι ναρκώθηκε και την ώρα που οι δράστες του έβαζαν μία πλαστική σακούλα στο κεφάλι, λίγα δευτερόλεπτα πριν χάσει τις αισθήσεις του, ακούγεται να λέει: «Μη μου κλείσετε το στόμα. Έχω άσθμα. Θα πάθω ασφυξία». Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια του. 

Μόλις ο Κασόγκι πεθαίνει ξεκινά ο διαμελισμός. Από τις 13:39 και για περίπου μισή ώρα, ακούγεται ο ήχος του πριονιού από τον τεμαχισμό της σορού του Κασόγκι.

Σύμφωνα με παλαιότερες αποκαλύψεις της εφημερίδας Sabah ο Σαουδάραβας ιατροδικαστής αλ Τουμπαίγκι, πριν αρχίσει τη φρικιαστική διαδικασία του διαμελισμού  άντλησε όλο το αίμα του Κασόγκι από τις φλέβες του μέσα σε έναν νεροχύτη.

Εντεκα άτομα έχουν παραπεμφθεί σε δίκη, πέντε από τα οποία αντιμετωπίζουν τη θανατική ποινή στο βασίλειο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top