Η Βουλή των Λόρδων μπλόκαρε το άτακτο Brexit

Με νομοσχέδιο αποκλείει την αποχώρηση της Βρετανίας χωρίς συμφωνία

Το νομοσχέδιο για την αποτροπή ενός Brexit χωρίς συμφωνία ενέκρινε σήμερα η Βουλή των Λόρδων, χωρίς να χρειαστεί ψηφοφορία.

Brexit: Τι θα γίνει με τα δίδακτρα των Ελλήνων φοιτητών

Τζόνσον εναντίον Τζόνσον: Μέχρι και ο αδελφός του παραιτήθηκε!

Τζόνσον για παραίτηση αδελφού του: «Το Brexit διχάζει οικογένειες»

Το εν λόγω νομοσχέδιο εξασφαλίζει πως δε θα υπάρξει «άτακτο» Brexit, κάτι που συνιστά νέα ήττα για τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον και αναμένεται να υπογραφεί από την βασίλισσα Ελισάβετ την Δευτέρα, οπότε και θα καταστεί αυτομάτως νόμος.

Η Βουλή των Κοινοτήτων είχε ψηφίσει το νομοσχέδιο αυτό την Τετάρτη, μολονότι ο πρωθυπουργός υποστήριζε ότι κάτι τέτοιο σημαίνει «χρόνια αβεβαιότητας και καθυστερήσεων», επειδή τον υποχρεώνει να ζητήσει από τις Βρυξέλλες μια νέα αναβολή του Brexit.

Ο Τζόνσον επιμένει ότι πρέπει να διεξαχθούν πρόωρες βουλευτικές εκλογές στις 15 Οκτωβρίου ώστε να αποφασίσει ο λαός ποιον θέλει να στείλει στη σύνοδο κορυφής των ηγετών των χωρών μελών της ΕΕ, που είναι προγραμματισμένη για τις 17 και 18 του ίδιου μήνα. 

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης απέρριψαν την πρόταση αυτή, η οποία για να εγκριθεί πρέπει να ψηφιστεί από τα δύο τρίτα των 650 μελών της Βουλής των Κοινοτήτων.

Οι Εργατικοί δήλωναν αρχικά ότι θα στηρίξουν την πρόταση για εκλογές εφόσον γίνει νόμος η πρόταση για την αποτροπή του Brexit χωρίς συμφωνία στις 31 Οκτωβρίου, όμως τώρα λένε ότι θέλουν να εξασφαλιστεί πρώτα η αναβολή του «διαζυγίου».


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top