Τζόνσον εναντίον Τζόνσον: Μέχρι και ο αδελφός του παραιτήθηκε!

«Η εθνική ενότητα προέχει της οικογενειακής πίστης» έγραψε στο Τwitter

Η κρίσιμη ολομέλεια του βρετανικού Κοινοβουλίου που οδήγησε τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον σε τριπλή ήττα 

Ότι θα τον θεωρούσε ανίκανο να παραμείνει πρωθυπουργός ο ίδιος του ο αδελφός, είναι κάτι το οποίο μάλλον δεν περίμενε ο Μπόρις Τζόνσον.

Η κρίση που μαστίζει εδώ και τρία 24ωρα το Ηνωμένο Βασίλειο σχετικά με το αν η χώρα θα οδηγηθεί υπό την ηγεσία του Τζόνσον σε ένα άτακτο Brexit από την ΕΕ, στις 31 Οκτωβρίου ή θα καταφέρει να εξασφαλίσει νέα παράταση για να διαπραγματευθεί μία συμβιβαστική λύση με τους Ευρωπαίους, έχει διχάσει ακόμα και την ίδια την οικογένεια του Βρετανού πρωθυπουργού. 

Την Πέμπτη ο πρωί ο Τζο Τζόνσον, μικρότερος αδελφός του Μπόρις, έκανε γνωστό μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Τwitter ότι παραιτείται από υπουργός των Συντηρητικών.

 

«Ήταν τιμή μου να εκπροσωπώ το Orpington για εννέα χρόνια και που υπηρέτησα ως υπουργός τριών διαφορετικών πρωθυπουργών. Τις τελευταίες εβδομάδες βρέθηκα σε δίλλημα ανάμεσα στην πίστη προς την οικογένεια και το εθνικό συμφέρον. Είναι μία ανεπίλυτη κατάσταση και είναι ώρα άλλοι να αναλάβουν τη θέση μου ως βουλευτή και υπουργό», έγραψε στο Τwitter ο Τζο Τζόνσον.

Ο Μπόρις πάντως δε φαίνεται να πτοείται ούτε από την... αποστασία του αδελφού του. 

Εμφανίζεται αποφασισμένος να παραμείνει πρωθυπουργός, παρά την τριπλή ήττα που υπέστη τις προηγούμενες ημέρες στο Κοινοβούλιο, και να οδηγήσει τη χώρα είτε σε «άτακτη έξοδο» από την Ευρωπαϊκή Ένωση, είτε σε πρόωρες εκλογές στις 15 Οκτωβρίου.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top