«Συγγνώμη Μπριζίτ»: Οι Βραζιλιάνοι απολογούνται στη σύζυγο του Μακρόν

Μετά τα προσβλητικά σχόλια του προέδρου τους - Ανάμεσά τους και ο Κοέλιο

Ντροπή για τα ασεβή σχόλια του ακροδεξιού πρόεδρου της χώρας τους, Ζαϊχ Μπολσονάρου, για τη σύζυγο του Γάλλου προέδρου, Μπριζίτ Μακρόν, ένιωσαν πολλοί Βραζιλιάνοι με αποτέλεσμα κάποιοι από αυτούς να ζητήσουν δημόσια συγγνώμη στην Πρώτη Κυρία της Γαλλίας.

Τα ασεβή σχόλια του Μπολσονάρο για την Μπριζίτ - Έξαλλος ο Μακρόν

Χρησιμοποιώντας το hashtag #DesculpaBrigitte (#Συγγνώμη Μπριζίτ) πολλοί πολίτες της Βραζιλίας «γέμισαν» το twitter με απολογητικά μηνύματα, αφού ο Πρόεδρός τους με τη συμπεριφορά του έκανε έξαλλο τον Εμανουέλ Μακρόν. 

Ανάμεσά τους και ο διάσημος Βραζιλιάνος συγγραφέας, Πάολο Κοέλιο, ο οποίος ανέβασε βίντεο στο οποίο έκανε λόγο για «υστερία» του προέδρου της χώρας του και ζήτησε συγγνώμη από την Μπριζίτ Μακρόν.

«Την ώρα που η Αμαζονία φλέγεται, δεν έχουν κανένα επιχείρημα και το μόνο που κάνουν είναι να προσβάλλουν, να αρνούνται, να λένε ό,τι τους κατέβει για να αποφύγουν να αναλάβουν την ευθύνη τους», ανέφερε ο συγγραφέας μιλώντας για τους βραζιλιάνους ηγέτες και πρόσθεσε: «Είναι μια ζοφερή στιγμή στη Βραζιλία, θα περάσει όπως περνάει η νύχτα (...) και σας ζητώ συγγνώμη». 

 

 

«Συγχωρέστε μας Κυρία Μακρόν, η συμπεριφορά του προέδρου πραγματικά είναι απαράδεκτη», γράφει ένας χρήστης. «Ντρεπόμαστε για τον πρόεδρό μας», γράφει ένας άλλος. «Λυπάμαι Μπριζίτ Μακρόν. Σας διαβεβαιώ ότι αυτό δεν εκπροσωπεί τον λαό της Βραζιλίας, η Βραζιλία είναι καλύτερη από τον Μπολσονάρου», γράφει άλλος, ανάμεσα στα δεκάδες μηνύματα στο Twitter.

Μάλιστα, εκτός από τους Βραζιλιάνους, και το βραζιλιάνικο περιοδικό «Extra» ζήτησε συγγνώμη από την Μπριζίτ Μακρόν, στο εξώφυλλό του. «Συγγνώμη Μπριζίτ», έγραψε.

Τα ασεβή σχόλια που Μπολσονάρου 

Υπενθυμίζεται ότι ο Ζαΐχ Μπολσονάρου επιδοκίμασε την Κυριακή, στο Facebook ένα σχόλιο προσβλητικό για την Μπριζίτ Μακρόν, ενώ ένας από τους υπουργούς του χαρακτήριζε τον αρχηγό του γαλλικού κράτους «κρετίνο καιροσκόπο».

Ο ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας περιγελούσε την εμφάνιση της Πρώτης Κυρίας της Γαλλίας, η οποία εμφανιζόταν σε μια διόλου κολακευτική φωτογραφία, συγκρίνοντάς την με την Μισέλ Μπολσονάρου, που ακτινοβολούσε την ημέρα της ορκωμοσίας του συζύγου της.

«Καταλαβαίνετε τώρα γιατί ο Μακρόν καταδιώκει τον Μπολσονάρου;», διαβάζει κανείς δίπλα στις φωτογραφίες των δύο προεδρικών ζευγαριών.

«Είναι η ζήλεια (...) του Μακρόν, βάζω στοίχημα», έγραψε ο χρήστης του Ίντερνετ Ροντρίγκο Αντρεάτσα.

«Μην ταπεινώνεις τον τύπο - LOL», απάντησε ως σχόλιο ο βραζιλιάνος πρόεδρος μιλώντας για τον γάλλο ομόλογό του.

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top