Ένοχος ο «μαχαιροβγάλτης του Χόλιγουντ» - Είχε σκοτώσει τη φίλη του Κούτσερ

Τη νύχτα του εγκλήματος ο ηθοποιός είχε κανονίσει να βγει μαζί της

Δείτε στο video του Reuters πλάνα από την δίκη

Ένοχος για την δολοφονία δύο γυναικών κρίθηκε ο «μαχαιροβγάλτης του Χόλιγουντ». Μία από τις δύο μάλιστα ήταν φίλη του Άστον Κούτσερ, με την οποία ο διάσημος ηθοποιός είχε κανονίσει να βγει ραντεβού το βράδυ του εγκλήματος.

Ο 43χρονος Μάικλ Γκαρτζούλο που δηλώνει αθώος, καταδικάστηκε από σώμα των ενόρκων δικαστηρίου του Λος Άντζελες, ενώ βρίσκεται αντιμέτωπος με τη θανατική ποινή.

Ο Μάικλ Γκαρτζούλο. Φωτογραφία: Αssociated Press

Άστον Κούτσερ: «Νόμιζα ότι ήταν κόκκινο κρασί χυμένο στο πάτωμα»

Το πρώτο θύμα του 43χρονου «μαχαιροβγάλτη» ήταν η 22χρονη φοιτήτρια Άσλεϊ Έλεριν. Ο Άστον Κούτσερ κατέθεσε στο δικαστήριο ότι το μοιραίο βράδυ, στα τέλη του 2001, είχε πάει στο σπίτι της στο Χόλιγουντ για να βγουν. Εκείνη όμως είχε αργήσει και κανείς δεν του άνοιγε την πόρτα.

Ο Άστον Κούτσερ στην δίκη του «μαχαιροβγάλτη του Χόλιγουντ».Φωτογραφία: Αssociated Press

Κοίταξε, κατόπιν, από το παράθυρο του σπιτιού, ωστόσο το μόνο που είδε ήταν αυτό που νόμιζε κόκκινο κρασί, χυμένο στο πάτωμα. Ο Κούτσερ έφυγε, πιστεύοντας ότι η νεαρή γυναίκα είχε ήδη βγει χωρίς να τον περιμένει.

O Μάικλ Γκαρτζούλο σήμερα.Φωτογραφία: Αssociated Press

Στην πραγματικότητα όμως η Άσλεϊ είχε σφαγιαστεί με 47 μαχαιριές και είχε πέσει νεκρή στον διάδρομο που οδηγούσε στο μπάνιο της. Το κόκκινο κρασί που νόμιζε πως είχε δει ο ηθοποιός στο πάτωμα, στην πραγματικότητα ήταν το αίμα της.

Το δεύτερο θύμα, η 22χρονη Μαρία Μπρούνο, μια γειτόνισσα του κατηγορουμένου, είχε δεχθεί 17 χτυπήματα με μαχαίρι, ενώ κοιμόταν.

Ο Μάικλ Γκαρτζούλο συνελήφθη το 2008 στη Σάντα Μόνικα, κοντά στο Λος Άντζελες, αφού είχε τραυματιστεί κατά λάθος κι ο ίδιος σε μια επίθεση εναντίον εντός τρίτου θύματος.

Εικόνα από την δίκη του «μαχαιροβγάλτη». Φωτογραφία: Αssociated Press

«Είναι ένας ψυχρός δολοφόνος»

Η δίκη του Γκαρτζούλο θα συνεχιστεί για να καθοριστεί εάν ο κατηγορούμενος είχε σώας τας φρένας τη στιγμή που διέπραττε τους φόνους, το 2001 και το 2005, προκειμένου να αποφασιστεί η ποινή του.

Ο Μάικλ Γκαρτζούλο, ο οποίος δηλώνει αθώος, βρίσκεται αντιμέτωπος με τη θανατική ποινή.
Για τον εισαγγελέα Νταν Άκεμον, ο κατηγορούμενος «είναι ένας ψυχρός δολοφόνος» και σκότωσε τα θύματά του «σε φρενήρεις επιθέσεις με μαχαίρι».

Ο ηθοποιός καταθέτει στην δίκη του Γκαρτζούλο.Φωτογραφία: Αssociated Press

Οι συνήγοροί του υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι ο πελάτης τους βρισκόταν στους τόπους των δύο εγκλημάτων. Και σύμφωνα με τους ίδιους, το γεγονός ότι είχε «διπλή προσωπικότητα» φαίνεται να οδήγησε σε μια επίθεση το 2008 εναντίον μιας τρίτης γυναίκας, η οποία επέζησε.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, ο Γκαρτζούλο επιτίθετο σε γυναίκες κοντά στις οποίες ζούσε και ανέμενε υπομονετικά τη στιγμή για να τους επιτεθεί, τη νύχτα και κοντά στο σπίτι τους, σε «δολοφονίες που είχαν λεπτομερώς σχεδιαστεί».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top