Οργή για ιερέα που τραυμάτισε βρέφος κατά τη βάφτισή του

Σοκαριστικές εικόνες κατά τη διάρκεια του μυστηρίου

Οργή και αγανάκτηση έχει προκαλέσει στην παγκόσμια κοινή γνώμη ένας Ρώσος ιερέας, ο οποίος τραυμάτισε ένα βρέφος με τον βίαιο τρόπο με τον οποίο το βάφτισε. 

Στο βίντεο που έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου φαίνεται ο ιερέας Φότι Νετσεπορένκο να αρπάζει το παιδί από την αγκαλιά της μητέρας του και να το βουτά με απίστευτη βία μέσα στην κολυμπήθρα, ενώ εκείνο σπαράζει από το κλάμα. 

Δε διστάζει μάλιστα να του κλείσει ακόμα και τη μύτη και το στόμα για να το κάνει να σωπάσει, ενώ αρνούταν να το δώσει στη μητέρα του, όταν εκείνη έντρομη και αγανακτισμένη προσπάθησε να απομακρύνει το παιδί της από κοντά του. 

Η ίδια η μητέρα μετά τη βάφτιση κατήγγειλε ότι το μωρό της είχε γρατζουνιές και μελανιές στο σώμα του από τον τρόπο που το κρατούσε ο ιερέας και το βουτούσε μέσα στην κολυμπήθρα, ενώ αρκετοί ήταν εκείνοι που τον χαρακτήρισαν «σαδιστή».

Ο ίδιος πάλι δεν ένιωσε καμία ανάγκη να δικαιολογηθεί, αφού όπως είπε δεν έκανε κάτι κακό. 

«Βαφτίζω παιδιά έτσι εδώ και 26 χρόνια. Δεν έγινε τίποτα και δεν φταίω καθόλου εγώ. Όλα έγιναν γιατί η μητέρα είναι υπερβολικά ευαίσθητη και δεν έχει καθόλου εμπειρία από εκκλησία. Δεν ήταν έτοιμη για βάπτιση. Το μωρό δεν κατάπιε καθόλου νερό, δεν χτύπησε στην κολυμπήθρα. Έκανα το καθήκον μου», είπε. 

Δεν έπεισε όμως τα εκκλησιαστικά όργανα της Ρωσίας που τον έθεσαν σε αργία ενός έτους. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο βίντεο με ιερείς που βαφτίζουν βρέφη με βίαιο τρόπο, σαν να κάνουν… εξορκισμό. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top