Ηλεκτρική καρέκλα για τον μακελάρη του Ελ Πάσο: «Ζητάμε την έσχατη ποινή!»

Μεσίστιες σημαίες στις ΗΠΑ ζήτησε ο Τραμπ

Οι αρχές του Τέξας ανακοίνωσαν την Κυριακή πως θα εισηγηθούν την ποινή του θανάτου κατά του Πάτρικ Κρούσιους, από τις σφαίρες του οποίου βρήκαν τον θάνατο 20 άνθρωποι το Σάββατο.

«Η κατηγορία που θα προτείνει η Πολιτεία επισύρει την εσχάτη των ποινών και ως εκ τούτου την εκτέλεση του κατηγορουμένου», τόνισε ο γενικός εισαγγελέας του Τέξας, Χάιμε Εσπάρσα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας στο STAR για το διπλό μακελειό στις ΗΠΑ

Τουλάχιστον 20 οι νεκροί από το νέο μακελειό στις ΗΠΑ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διέταξε να κυματίζουν μεσίστιες έως τις 8 Αυγούστου οι σημαίες στα δημόσια κτίρια, ως φόρος τιμής στα 29 θύματα των δύο ενόπλων επιθέσεων στο Ελ Πάσο του Τέξας και το Ντέιτον του Οχάιο.

Η ανακοίνωση του Τραμπ

«Εις ένδειξη κατανυκτικού σεβασμού στα θύματα των τρομερών αυτών πράξεων βίας διατάσσω να κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες στις ΗΠΑ, στον Λευκό Οίκο και σε όλα τα δημόσια κτίρια», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Τραμπ. «Καταδικάζουμε τις φρικαλέες και θρασύδειλες αυτές πράξεις», τονίζεται στο ίδιο κείμενο.

Το 249ο περιστατικό με πυροβολισμούς μέσα στο 2019

Το μακελειό του Ελ Πάσο είναι το 249ο έγκλημα με πυροβολισμούς που καταγράφεται από την αρχή της χρονιάς, σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση «Gun Violence Archives». 

Πριν από λίγες ημέρες, στις 29 Ιουλίου, 19χρονος ένοπλος εισέβαλε σε έκθεση τροφίμων και ποτών στην πόλη Γκίλροϊ της Καλιφόρνιας κι άνοιξε πυρ σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους, ανάμεσά τους ένα αγοράκι τριών ετών και τραυματίζοντας πολλούς άλλους πριν αυτοκτονήσει.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων Σαββατοκύριακου του STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top