Τραγωδία: Αεροπλάνο έπεσε πάνω σε σπίτια – 12 πολίτες νεκροί

Κατέρρευσε μέρος της πολυκατοικίας

Μια πολύνεκρη τραγωδία σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στην πόλη Ραβαλπίντι του Πακιστάν, όταν στρατιωτικό αεροσκάφος που πραγματοποιούσε εκπαιδευτική πτήση συνετρίβη πάνω σε πολυκατοικία. 

Κόλαση φωτιάς αμέσως μετά τη συντριβή του αεροσκάφους

Από τη συντριβή του αεροσκάφους σκοτώθηκαν και τα πέντε μέλη του πληρώματος, καθώς επίσης και 12 πολίτες, ενώ 12 ακόμα πολίτες τραυματίστηκαν. 

Όπως μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία, το αεροσκάφος έπεσε πλάγια πάνω στο κτίριο με αποτέλεσμα η μία του πλευρά να καταρρεύσει. Αμέσως μετά τη συντριβή προκλήθηκε φωτιά στο κτίριο, ενώ στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρο και οχήματα της πυροσβεστικής. 

Ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια της συντριβής, ούτε και ο τύπος του αεροσκάφους. 

Η Ραβαλπίντι αποκαλείται από πολλούς «πόλη – στρατώνας», καθώς εκεί έχει την έδρα του το αρχηγείο του πανίσχυρου στρατού του Πακιστάν. 


Τον Δεκέμβριο του 2016 είχε σημειωθεί ένα ακόμα πολύνεκρο αεροπορικό δυστύχημα, όταν αεροσκάφος της γραμμής του εθνικού αερομεταφορέα ΡΙΑ συνετρίβη σε ορεινή βόρεια περιοχή, ενώ εκτελούσε πτήση εσωτερικού, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 47 άνθρωποι. 

Το πιο πολύνεκρο όμως δυστύχημα των τελευταίων ετών που συγκλόνισε τη χώρα έγινε στο 2010, όταν αεροσκάφος Airbus 321 της ιδιωτικής εταιρείας AirBlue, που εκτελούσε δρομολόγιο από το Καράτσι στο Ισλαμαμπάντ, συνετρίβη στους λόφους λίγο πριν προσγειωθεί στην πακιστανική πρωτεύουσα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι 152 άνθρωποι οι οποίοι επέβαιναν σ’ αυτό.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top