Γαλλία: Πρόσβαση στην εξωσωματική για τις ομοφυλόφιλες γυναίκες

Πολύ κοντά στην κατάργηση της απαγόρευσης βρίσκεται το γαλλικό κοινοβούλιο

εξωσωματική

«Ανοίγει» ο δρόμος για τις ομοφυλόφιλες γυναίκες και όσες δεν έχουν σύντροφο, προκειμένου να έχουν πρόσβαση στην εξωσωματική γονιμοποίηση, μετά την κατάθεση του σχετικού νομοσχεδίου στο γαλλικό κοινοβούλιο. 

Το νομοσχέδιο κατατέθηκε την Τρίτη και αποτελεί μία από τις προεκλογικές εξαγγελίες της κυβέρνησης Μακρόν, σύμφωνα τα γαλλικά ΜΜΕ.

Με τη ψήφισή του, θα γίνει ένα σημαντικό βήμα προόδου προς την αναγνώριση των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων στη Γαλλία, όπου είχαν σημειωθεί βίαιες διαδηλώσεις πριν από τη νομιμοποίηση των γάμων ζευγαριών του ίδου φύλου και της υιοθεσίας παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια το 2013.

Με την ισχύουσα νομοθεσία στη Γαλλία, οι ομοφυλόφιλες γυναίκες με οικονομική δυνατότητα αναγκάζονται να ταξιδέψουν στο εξωτερικό για να υποβληθούν σε εξωσωματική γονιμοποίηση, αποκλείοντας εκείνες που δεν διαθέτουν τους απαραίτητους πόρους.

Επιπλέον, ο γαλλικός νόμος εξακολουθεί να θέτει περιορισμούς σε πρακτικές όπως η εξωσωματική γονιμοποίηση με χρήση σπέρματος δότη για ετεροφυλόφιλα ζευγάρια.

Πριν από ένα χρόνο, μια εθνική επιτροπή βιοηθικής ανακοίνωσε ότι στηρίζει την ιδέα της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής για τις γυναίκες χωρίς σύντροφο και για τις λεσβίες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top