Πύρινη κόλαση στην Πορτογαλία - Εννιά τραυματίες

Απομακρύνθηκαν κάτοικοι από τα σπίτια τους

Οι κάτοικοι ενός χωριού χρειάστηκε να απομακρυνθούν εσπευσμένα από την κοινότητά τους, ενώ τρία ακόμη απειλούνται από τις φλόγες σε ορεινή περιοχή της περιφέρειας Καστέλου Μπράνκου, 200 χιλιόμετρα βόρεια της Λισαβόνας, σύμφωνα με την πορτογαλική Πολιτική Προστασία.

Οι πτήσεις πυροσβεστικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων διακόπηκαν όταν έπεσε η νύχτα, ενώ σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, έχουν τραυματιστεί εννιά άνθρωποι. 

Το επιτελείο έστειλε 20 στρατιωτικούς και τέσσερα μηχανήματα για να «διανοίξουν δρόμους προκειμένου να διευκολύνουν την πρόσβαση των πυροσβεστών», σύμφωνα με δελτίο Τύπου του επιτελείου.

Πολλές εθνικές οδοί έχουν κλείσει.

Οι κάτοικοι του χωριού Καρτζίγκα και μιας δημοφιλούς παραλίας στην όχθη ποταμού απομακρύνθηκαν «προληπτικά» από τις εστίες τους, ενημέρωσε ο Αλεσάντρ Πένια, εκπρόσωπος της Πολιτικής Προστασίας.

«Η κατάσταση είναι περίπλοκη (…) είμαστε αντιμέτωποι με πολλές πυρκαγιές που υπάρχει κίνδυνος να ενωθούν» εξήγησε.

Ο πορτογάλος πρόεδρος της Δημοκρατίας Μαρσέλου Χεμπέλου ντε Σόουζα εξέφρασε την «αλληλεγγύη του στους εκατοντάδες ανθρώπους που δίνουν μάχη με τη μάστιγα των πυρκαγιών» με μήνυμά του που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της προεδρίας.

Οι πυρκαγιές, που ενισχύονται από τους σφοδρούς ανέμους, εξαπλώθηκαν από νωρίς το απόγευμα σε τρία μέτωπα, σε εξαιρετικά δυσπρόσιτες ζώνες.

Το 2017, μια σειρά καταστροφικών πυρκαγιών στοίχισε τη ζωή σε 114 ανθρώπους στην ίδια περιοχή.

Εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών και των ισχυρών ανέμων, συνολικά έξι περιφέρειες στην κεντρική και τη νότια Πορτογαλία τέθηκαν χθες Σάββατο σε κατάσταση μέγιστου συναγερμού για τον κίνδυνο πυρκαγιών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top