Ποιος ήταν ο πρώτος ηγέτης που τηλεφώνησε στον Μητσοτάκη

Τι του απάντησε ο Πρόεδρος της «Νέας Δημοκρατίας»

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ήταν ο πρώτος ηγέτης που τηλεφώνησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη προκειμένου να τον συγχαρεί για τη σημερινή μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εθνικές εκλογές.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας φέρεται να του ευχήθηκε «καλή επιτυχία» στην ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας, σύμφωνα με πηγές της ΝΔ. 

«Από πλευράς του ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε θερμά τον πρόεδρο της Τουρκίας και τόνισε ότι προσβλέπει στην επανεκκίνηση των ελληνοτουρκικών σχέσεων στη βάση του σεβασμού του διεθνούς Δικαίου και σε έναν ειλικρινή διάλογο, επωφελή και για τους δύο λαούς», προσθέτουν οι ίδιες πηγές.

Σε τρεις γλώσσες συνεχάρη τον Μητσοτάκη ο Τσαβούσογλου

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, συνεχάρη μέσω Twitter τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη στα ελληνικά, τουρκικά και αγγλικά. 

Στο μήνυμά του αναφέρει «συγχαίρω ειλικρινά τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη για την εκλογική του επιτυχία. Πιστεύω ότι υπό την ηγεσία του, η φιλία μεταξύ του τουρκικού και του ελληνικού λαού και οι διμερείς μας σχέσεις θα ενισχυθούν περαιτέρω».

Συγχαρητήρια Γιούνκερ σε Μητσοτάκη: «Έχω πλήρη εμπιστοσύνη στην ικανότητά σας»

Συγχαρητήρια επιστολή προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη νίκη του στις ελληνικές εκλογές, απέστειλε απόψε ο Πρόεδρος της Κομισιόν Ζ.Κ.Γιούνκερ, στέλνοντας μήνυμα υποστήριξης προς τον ελληνικό λαό και τονίζοντας ότι «πολλά έχουν επιτευχθεί, αλλά πολλά ακόμα παραμένουν για να γίνουν».

Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος Γιούνκερ στην επιστολή του αναφέρει:

«Θα ήθελα να σας συγχαρώ για τη καθαρή νίκη σας στις βουλευτικές εκλογές. Ξέρετε την προσωπική μου προσήλωση στην Ελλάδα και τους ανθρώπους της που έχουν υπομείνει τόσο πολύ την τελευταία δεκαετία. Η αξιοπρέπεια, η ανθεκτικότητα και η ευρωπαϊκή δέσμευση των Ελλήνων χρήζουν σεβασμού. Μια από τις μεγαλύτερες προσπάθειες - και μια από τις επιτυχίες για τις οποίες είμαστε περήφανοι - της Κομισιόν της οποίας έχω την τιμή να προεδρεύω, ήταν να βοηθήσουμε την Ελλάδα να γυρίσει τη σελίδα της κρίσης και να φτιάξει ένα μέλλον για τον εαυτό της. Η Ελλάδα είναι πλέον στη θέση που έχει δικαιωματικά, στην καρδιά, που χτυπάει, της Ευρώπης και του ευρώ. Πολλά έχουν επιτευχθεί, αλλά πολλά ακόμα παραμένουν για να γίνουν.Έχω πλήρη εμπιστοσύνη στην ικανότητά σας και την ικανότητα του ελληνικού λαού, να ανοίξετε ένα νέο πιο λαμπρό κεφάλαιο στην ιστορία της χώρας σας. Μπορείτε να βασίζεστε στην προσωπική μου υποστήριξη και την υποστήριξη της Κομισιόν προς αυτό».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top