Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέρριψαν μη επανδρωμένο αεροσκάφος των ΗΠΑ

Κλιμακώνεται η ένταση ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Ιράν

Αμερικανικό κατασκοπευτικό τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος κατέρριψαν οι «Φρουροί της Επανάστασης» σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η ιρανική κρατική τηλεόραση.

Το αεροσκάφος σύμφωνα με το Ιράν φέρεται να παραβίασε τον εναέριο χώρο της Ισλαμικής Δημοκρατίας, πάνω από την παράκτια επαρχία Χορμουζγκάν, στο νότιο τμήμα της χώρας».

ΗΠΑ: Οι φωτογραφίες που ενοχοποιούν το Ιράν για την επίθεση στα δύο τάνκερ

Τραμπ για Κόλπο του Ομάν: «Με υπογραφή Ιράν οι επιθέσεις στα δύο τάνκερ»

Σύμφωνα με το αγγλόφωνο κρατικό ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο του Ιράν, επρόκειτο για ένα αεροσκάφος τύπου RQ-4 Global Hawk (το κατασκευάζει η Northrop Grumman).

Προς το παρόν δεν έχουν μεταδοθεί πλάνα του κατεστραμμένου αεροσκάφους.

Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις διαβεβαίωσαν ότι δεν πετούσε κανένα αεροσκάφος τους στην περιοχή.

«Κανένα αεροσκάφος των ΗΠΑ δεν επιχειρούσε στον ιρανικό εναέριο χώρο σήμερα», διαβεβαίωσε ο πλοίαρχος Μπιλ Έρμπαν, εκπρόσωπος του μεικτού διοικητηρίου των αμερικανικών ένοπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής (USCENTCOM), αποφεύγοντας να κάνει άλλα σχόλια.

Κόλπος του Ομάν: Βίντεο ντοκουμέντο- Κομάντος αφαιρούν νάρκη από τάνκερ!

Κόλπος του Ομάν: Συγκλοζίνουν οι εικόνες από το φλεγόμενο τάνκερ

Ωστόσο αμερικανός αξιωματούχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, αποκάλυψε λίγο αργότερα πως όντως υπήρξε κατάρριψη αμερικανικού τηλεκατευθυνόμενου μη επανδρωμένου αεροσκάφους από ιρανικό πύραυλο εδάφους- αέρος.

Ο αξιωματούχος εξήγησε ότι το drone ήταν ένα MQ-4C Triton του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού. Προς το παρόν δεν είναι γνωστές άλλες λεπτομέρειες, όπως για παράδειγμα ο χρόνος της κατάρριψης.

Το συμβάν καταγράφεται καθώς η ένταση ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Ιράν δεν σταματά να κλιμακώνεται.

Ο αμερικανικός στρατός επανέλαβε χθες Τετάρτη τις κατηγορίες του σε βάρος του Ιράν, που θεωρεί ότι βρισκόταν πίσω από τις επιθέσεις εναντίον δύο δεξαμενόπλοιων τη 13η Ιουνίου στη Θάλασσα του Ομάν.

Η Τεχεράνη αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή σε αυτές τις επιθέσεις, αφήνοντας να εννοηθεί πως μπορεί να επρόκειτο για μια στημένη ενέργεια ώστε οι ΗΠΑ να  βρουν την αφορμή για να καταφύγουν στη χρήση βίας εναντίον της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Στην επαρχία Χορμουζγκάν βρίσκεται το Στενό του Χορμούζ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top