Κόλπος του Ομάν: Συγκλοζίνουν οι εικόνες από το φλεγόμενο τάνκερ

Χτυπήθηκαν «με τορπίλες και νάρκες»

 Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί ο πλανήτης τις εξελίξεις στον Κόλπο του Ομάν μετά τις φερόμενες «επιθέσεις» σε δύο τάνκερ που έπλεαν στην περιοχή. 

Ρεπορτάζ του Κεντρικού Δελτίου Ειδήσεων του STAR

Οι εικόνες από το ένα φλεγόμενο τάνκερ είναι συγκλονιστικές και κάνουν τον γύρο του διαδικτύου. 

 

 

Οι ισχυρές εκρήξεις στα δύο πετρελαιοφόρα, τα οποία φέρεται να χτυπήθηκαν από τορπίλες και μαγνητικές νάρκες, όπως αναφέρουν πηγές που επικαλείται η βρετανική εφημερίδα «Daily Μail», έχουν σημάνει συναγερμό στη Μέση Αναστολή. 

Το ένα από τα φλεγόμενα τάνκερ στον κόλπο του Ομάν / Φωτογραφία: AP

Το πρώτο τάνκερ MT Front Altair, με σημαία «Νήσων Μάρσαλ», χτυπήθηκε από τορπίλη και το δεύτερο, το «Kokuka Courageous» (με σημαία Παναμά) φέρεται να χτυπήθηκε από μαγνητική νάρκη, σύμφωνα με ναυτιλιακό πράκτορα. 

Μαύροι καπνοί από το φλεγόμενο τάνκερ / Φωτογραφία AP

Τα δύο δεξαμενόπλοια εκκενώθηκαν και το πλήρωμά τους είναι ασφαλές, σύμφωνα με τέσσερις ναυτιλιακές και εμπορικές πηγές.

Οι νορβηγικές Αρχές αναφέρουν ότι σημειώθηκαν τρεις εκρήξεις ενώ το τάνκερ έπλεε ανάμεσα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Ιράν. Κανένα μέλος του πληρώματος δεν τραυματίστηκε.

Την ίδια ώρα η εταιρεία τεχνικής διαχείρισης του πλοίου International Tanker Management, ανακοίνωσε ότι τα αίτια των εκρήξεων στο πλοίο δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά.

Επίθεση στην ίδια ζώνη είχε στόχο κι άλλο δεξαμενόπλοιο, το Kokuka Courageous, σημείωσε η νορβηγική διεύθυνση ναυτιλιακών υποθέσεων στην ανακοίνωσή της.
 

 

Εκπρόσωπος της Frontline διαψεύδει την πληροφορία του IRNA ότι το Front Altair βυθίσtηκε

Το πετρελαιοφόρο Front Altair της εταιρείας Frontline εξακολουθεί να πλέει στον κόλπο του Ομάν, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας, διαψεύδοντας προηγούμενη πληροφορία του ιρανικού πρακτορείου ειδήσεων IRNA.

«Υπάρχουν φωτογραφίες από ένα σκάφος διάσωσης που κάνει κύκλους γύρω από το πλοίο και το σκάφος δεν έχει βυθιστεί», δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας Πατ Άνταμσον, επικαλούμενος την πιο πρόσφατη πληροφορία που είχε λάβει λίγα λεπτά νωρίτερα από την τεχνική διαχείριση του πλοίου.

Οι πύρινες γλώσσες και οι εκρήξεις απειλούν την παγκόσμια ειρήνη. Ιράν και ΗΠΑ παίζουν πινγκ πονγκ ευθυνών ρίχνοντας λάδι στις ήδη τεταμένες σχέσεις τους. 

Βρετανικός Τύπος: «Κόλαση στον Κόλπο»

Για «κόλαση στον Κόλπο», κάνει λόγο ο βρετανικός Τύπος .Οι εκρήξεις στα δύο πετρελαιοφόρα σημειώνονται την ώρα που ο Ιάπωνας Πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε επισκέπτεται την Τεχεράνη .
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top