Η Μπριζίτ είναι το «όπλο» του Μακρόν: Θα κατέβει στις εκλογές;

Στα ύψη η δημοτικότητά της

Στον πολιτικό στίβο εν όψει των δημοτικών εκλογών στη Γαλλία, φαίνεται πως έχει βγάλει ο Εμμανουέλ Μακρόν τη σύζυγο του Μπριζίτ, η οποία το τελευταίο διάστημα έχει πυκνώσει τις δημόσιες εμφανίσεις στο πλάι πολιτικών που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στις εκλογικές τους περιφέρειες. 

Με ένα εντυπωσιακό κόκκινο φόρεμα, η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας έκλεψε τα βλέμματα του κοινού, όταν βρέθηκε στο πλευρό του δημάρχου της Λυών για τα εγκαίνια ενός οίκου για ΑΜΕΑ. Για τους πολιτικούς αναλυτές, η Μπριζίτ Μακρόν διεξάγει άτυπη προεκλογική εκστρατεία για να βοηθήσει το κυβερνών κόμμα, ενόψει των δημοτικών εκλογών . 
 

«Εχει ρόλο κυανόκρανου. Γνωρίζουμε πως η κατάσταση για το κυβερνών κίνημα είναι πολύ περίπλοκη στη Λυών. Παίζει τον διαμεσολαβητή για να περάσει τα μηνύματα του προέδρου της Δημοκρατίας κι επίσης να περάσει μηνύματα στην κοινή γνώμη, 9 μήνες πριν από τις δημοτικές εκλογές», δηλώνει ο πολιτικός αναλυτής της BFM, Ζερεμί Μπροσάρ

Όμως, η Μπριζίτ Μακρον διαψεύδει κάθε ανάμειξη της στην πολιτική.

«Δεν το καταλαβαίνετε; Δεν είναι όλα πολιτική και για μένα δεν είναι. Δεν έχω ούτε την ικανότητα αλλά ούτε και την διάθεση για την πολιτική», δηλώνει η πρώτη κυρία της Γαλλίας. Όταν την ρωτούν για τις δημόσιες εμφανίσεις της που τελευταία έχουν γίνει πολύ περισσότερες,  εκείνη απαντά πως πρόκειται για συναντήσεις φίλων.

Μπριζίτ: Το «κρυφό χαρτί» του Μακρόν στις δημοτικές εκλογές

Το κόμμα του Εμμανουέλ Μακρόν αντιμετωπίζει δυσκολίες ενόψει των δημοτικών εκλογών σε πολλές περιοχές της χώρας, όπως είναι η Μασσαλία όπου βρέθηκε πρόσφατα η Μπριζίτ Μακρον, η οποία συναντήθηκε με τον δήμαρχο της πόλης.

Ο Δήμαρχος της Μασσαλίας, Ζαν Κλοντ Γκοντάν, σε ερώτηση για τις προσεχείς εκλογές είπε:«Και πιστεύετε ότι θα σας το πω; Ακόμα κι αν έχουμε μιλήσει, δε θα σας το πω».
 
Σύμφωνα με το περιβάλλον του Γάλλου προέδρου, η Μπριζίτ αποτελεί το κρυφό «όπλο» του Εμμανουέλ Μακρόν στις εκλογικές αναμετρήσεις, καθώς η δημοτικότητα της βρίσκεται στα ύψη. 

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top