Τα παίρνει πίσω ο Τραμπ: «Δεν είναι κακιά η Μέγκαν Μαρκλ»

Τριήμερη επίσημη επίσκεψη στη Βρετανία για τον Πρόεδρο των ΗΠΑ

τραμπ μαρκλ

Λίγο πριν την επίσημη επίσκεψή του στη Βρετανία, ο Ντόναλντ Τραμπ τα «μαζεύει», διαψεύδοντας ότι αποκάλεσε «κακιά» τη Μέγκαν Μαρκλ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε ερωτηθεί σε συνέντευξή του στη βρετανική «The Sun» εάν γνωρίζει τη Δούκισσα του Σάσσεξ που είναι και συμπατριώτισσά του. Μάλιστα o δημοσιογράφος του είχε επισημάνει πως «δεν πολύ ευγενική μαζί του κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας».

Ο Τραμπ είχε απαντήσει: «Δεν την γνωρίζω, όχι». Στη συνέχεια, απαντώντας στον δημοσιογράφο, που επέμενε λέγοντάς του ότι η πρώην ηθοποιός είχε δηλώσει ότι θα έφευγε στον Καναδά, εάν εκείνος κέρδιζε, ο Ντόναλντ Τραμπ σχολιάζει: 

«Υπάρχει πολύς κόσμος που εγκαταστάθηκε εδώ… Τι θέλετε να σας πω; Όχι, δεν γνώριζα ότι είναι κακιά». 

Παρόλο που ο Πρόεδρος των ΗΠΑ αρνείται ότι αποκάλεσε «κακιά» τη σύζυγο του πρίγκιπα Χάρι, τα λόγια του αυτά έχουν καταγραφεί σε ηχητικό ντοκουμέντο. Ο ίδιος πάντως τα ρίχνει όλα στα «κακά ΜΜΕ», λέγοντας πως «το επινόησαν τα fake news».

Παρά τον χαρακτηρισμό «κακιά» πάντως, στην υπόλοιπη συνέντευξη ο Τραμπ εμφανίζεται ιδιαίτερα φιλικός απέναντι στη Μέγκαν Μαρκλ, μιλώντας με εγκωμιαστικά λόγια για τη Δούκισσα του Σάσσεξ, όταν ο δημοσιογράφος του θέτει το ερώτημα εάν είναι καλό για τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών να έχει η Βρετανία μια «Αμερικανίδα πριγκίπισσα». 

«Το βρίσκω αυτό καλό, το βρίσκω αυτό καλό κι είμαι βέβαιος ότι θα ήταν εξαιρετική, θα είναι πολύ καλή, θα είναι πολύ καλή, ελπίζω ότι θα είναι».

Tριήμερη επίσκεψη Τραμπ στο Ηνωμένο Βασίλειο

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ ξεκινά από σήμερα την τριήμερη επίσκεψή του στη Βρετανία, η οποία αναμένεται να διαρκέσει έως και τις 5 Ιουνίου. 

Η άφιξη Τραμπ γίνεται εν μέσω της πολιτικής κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα και την οποία ενδέχεται να επιδεινώσουν οι πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ σχετικά με αυτή.

Ενδεικτικό είναι ότι πριν καλά καλά πατήσει το πόδι του στο Ηνωμένο Βασίλειο, επέκρινε τον τρόπο με τον οποίο διαπραγματεύτηκε η Τερέζα Μέι με τις Βρυξέλλες, συνέστησε στον μελλοντικό της διάδοχο να εγκαταλείψει την ΕΕ χωρίς συμφωνία και εξέφρασε ανοιχτά την υποστήριξή του στον πρώην υπουργό Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον, υποστηρικτή ενός σκληρού Brexit, για να την αντικαταστήσει. Επίσης έπλεξε το εγκώμιο του λαϊκιστή Νάιτζελ Φάρατζ, ηγέτη του Κόμματος του Brexit, ο οποίος κέρδισε το στοίχημα των ευρωεκλογών.

Τον Τραμπ και την πρώτη κυρία των ΗΠΑ, Μελάνια Τραμπ, θα υποδεχθούν η βασίλισσα Ελισάβετ, ο πρίγκιπας Κάρολος και η σύζυγός του Καμίλα σε τελετή που θα γίνει στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, μετά την οποία θα παρατεθεί γεύμα παρουσία της βασίλισσας Ελισάβετ και το βράδυ επίσημο δείπνο.

Όπως και οι προκάτοχοί του, ο Τραμπ αναμένεται να επιμείνει κατά την επίσκεψή του αυτή στην «ειδική σχέση» ανάμεσα στη Βρετανία και τις ΗΠΑ. Ωστόσο αυτή δοκιμάζεται σκληρά τον τελευταίο καιρό σε πολλά θέματα, μεταξύ των οποίων το Ιράν, μετά την βούληση που εξέφρασε το Ηνωμένο Βασίλειο να υπερασπιστεί τη διεθνή πυρηνική συμφωνία, την οποία ο Αμερικανός πρόεδρος έθεσε εν αμφιβόλω, ή την πολιτική για το περιβάλλον.

Η Ουάσινγκτον ασκεί επίσης πιέσεις στο Λονδίνο να αποκλείσει την κινεζική Huawei από το δίκτυό του 5G. Την Κυριακή, στους Sunday Times, ο Τραμπ ζήτησε από το Λονδίνο να φανεί «πολύ προσεκτικό» όσον αφορά τον ρόλο που σχεδιάζει να παραχωρήσει στον κινεζικό γίγαντα των τηλεπικοινωνιών.

Η εμπορική σχέση με τις ΗΠΑ, ζωτικής σημασίας για την Βρετανία μετά το Brexit, αναμένεται να καταλάβει μεγάλο μέρος των συνομιλιών που θα έχουν οι δύο ηγέτες, αν και ορισμένοι στο Ηνωμένο Βασίλειο φοβούνται μήπως αυτή στραφεί στο τέλος σε βάρος τους.

«Έχουμε τη δυνατότητα να είμαστε ένας απίστευτος εμπορικός εταίρος για το Ηνωμένο Βασίλειο», δεσμεύτηκε χθες Κυριακή ο Τραμπ, σημειώνοντας ότι προτίθεται να διαπραγματευτεί άμεσα μια συμφωνία ελεύθερων συναλλαγών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top