Ινδία: Πυρκαγιά σε εμπορικό κέντρο - Νεκροί 18 μαθητές

20 άτομα τραυματίστηκαν

Φονική πυρκαγιά ξέσπασε σε ένα τετραώροφο εμπορικό κέντρο στην πόλη Σουράτ, στο κρατίδιο Γκουτζαράτ της δυτικής Ινδίας, με αποτέλεσμα 18 μαθητές να βρουν τραγικό θάνατο και άλλοι 20 να τραυματιστούν. 

Στα συγκλονιστικά πλάνα που προβλήθηκαν από το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο NDTV και στα βίντεο της τραγωδίας που κάνουν το γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης διακρίνονται άνθρωποι να πηδούν από τον τελευταίο όροφο του κτηρίου Takshashila για να γλυτώσουν από τις φλόγες ή να επιχειρούν να διαφύγουν καταρριχώμενοι, ενώ πυκνός καπνός έχει καλύψει τα πάντα. 

To τετραώροφο εμπορικό κέντρο στην πόλη Σουράτ που τυλίχθηκε στις φλόγες

To τετραώροφο εμπορικό κέντρο στην πόλη Σουράτ που τυλίχθηκε στις φλόγες / AP Photo/Sarju Parekh

Την ίδια ώρα, ακούγονται οι κραυγές τρόμου των περαστικών.

Όπως μεταδίδουν ινδικά ΜΜΕ, τα θύματα ήταν στην πλειονότητά τους έφηβοι ηλικίας 14-17 ετών.

Πενήντα έως εξήντα μαθητές βρίσκονταν στο εσωτερικό ενός φροντιστηρίου, που στεγάζεται στο κτήριο, και τα μαθήματα ήταν σε εξέλιξη, όταν ξεκίνησε η φωτιά.

Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο έπειτα από 5 ώρες σε μια επιχείρηση με τη συνδρομή 24 πυροσβεστικών οχημάτων.
Ο πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι, ο οποίος κατάγεται από το κρατίδιο, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του δίνοντας οδηγίες στις τοπικές αρχές να προσφέρουν κάθε βοήθεια στους πληγέντες.

«Μεγάλη οδύνη για την τραγωδία με την πυρκαγιά στο Σουράτ. Οι σκέψεις μου είναι με τις οικογένειες που πενθούν. Εύχομαι τη σύντομη ανάρρωση των τραυματιών» έγραψε στο Twitter.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top