Έκαναν το βρέφος τους vegan και παραλίγο να πεθάνει από την πείνα

Στη φυλακή οι γονείς του - Το μωρό δεν είχε πάει ποτέ σε γιατρό

βρεφος σουηδια

Παραλίγο να πεθάνει από την πείνα ένα βρέφος στη Σουηδία, καθώς οι γονείς το τάιζαν μόνο με μαύρο ρύζι, πατάτες και μητρικό γάλα.

Αποτέλεσμα ήταν το κοριτσάκι να μεταφερθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο χωρίς τις αισθήσεις του.

Οι γιατροί που εξέτασαν το βρέφος τον περασμένο Φεβρουάριο. σοκαρίστηκαν όταν διαπίστωσαν ήταν μόλις μερικές ώρες μακριά από τον θάνατο.

Τρεις μήνες μετά από αυτή την απίστευτη υπόθεση, το δικαστήριο καταδίκασε τους γονείς σε τρεις μήνες φυλάκιση και πρόστιμο 5.000 λιρών.

Ο δικαστής ανέφερε πως παρά το γεγονός ότι η πρόθεση των γονιών δεν ήταν να βλάψουν σκόπιμα την κόρη τους, οι γιατροί διέγνωσαν πως το μωρό ήταν στα πρόθυρα της λιμοκτονίας εξαιτίας της «παρατεταμένης πείνας».

Ένας γιατρός περιέγραψε την κατάσταση του κοριτσιού ως «ό,τι χειρότερο είχαμε δει έως σήμερα στο νοσοκομείο».

Την επιμέλεια του βρέφους έχει αναλάβει πλέον θετός γονέας, ενώ το κοριτσάκι φέρεται να αναρρώνει καλά από την περιπέτειά του.

Όπως αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ, δεν είχε καταγραφεί ούτε η γέννηση του μωρού, καθώς η όλη διαδικασία ήταν αντίθετη με τα ιδεολογικά «πιστεύω» των γονιών του, που θεωρούσαν πως η κόρη τους είναι «πολίτης του κόσμου».

Σαν να μην έφτανε αυτό, δεν είχαν πάει ποτέ το μωρό σε παιδίατρο, δεν είχαν μετρήσει το βάρος του και δεν είχαν ελέγξει τον ρυθμό ανάπτυξής του. Επίσης το κοριτσάκι δεν είχε εμβολιαστεί ποτέ.

Αρχικά η δικαστής είχε προτείνει οι δύο γονείς να τιμωρηθούν με ποινή φυλάκισης δύο ή τριών ετών. Ωστόσο, οι συνήγοροι υποστήριξαν πως δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι η κατάσταση του βρέφους προκλήθηκε από αυτούς και όχι από ιό του στομάχου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top