Πρότειναν να φτιάξουν πισίνα στην οροφή της Παναγίας των Παρισίων

Η ανατρεπτική πρόταση που προκάλεσε… γέλια

η Παναγία των Παρισίων

Μετά την τρομερή φωτιά που έκαψε την οροφή της Παναγίας των Παρισίων, προκαλώντας παγκόσμια θλίψη, οι προτάσεις για την αναστήλωση του κτιρίου ποικίλουν από πολύ τετριμμένες, έως πολύ… προχωρημένες. 

Μία από αυτές, ήρθε από ένα αρχιτεκτονικό γραφείο της Σουηδίας, το UMA, το οποίο πρότεινε να κατασκευαστεί μια πισίνα σε σχήμα σταυρού που θα καλύπτει όλη τη στέγη. 

Η πρόταση του σουηδικού αρχιτεκτονικού γραφείου - φωτογραφία: UMA

Σύμφωνα με τα σχέδια των Σουηδών αρχιτεκτόνων, γύρω από την πισίνα θα είναι τα αγάλματα των 12 αποστόλων που γλίτωσαν από τη φωτιά, καθώς είχαν απομακρυνθεί λόγω των εργασιών αποκατάστασης που γίνονταν στο ναό. 

Η πρόταση αυτή είναι από τις πιο πρωτότυπες που έχουν κατατεθεί, ενώ υπήρχαν κι άλλες που πρότειναν να φτιαχτεί στην οροφή της Παναγίας των Παρισίων ένας κήπος ή να τοποθετηθεί μια γυάλινη οροφή – θερμοκήπιο. 

Ποια απ’ όλες θα επικρατήσει… άγνωστο. Πάντως αυτό που θα πρέπει να έχουν κατά νου όσοι καταθέτουν προτάσεις είναι ότι αυτές θα πρέπει να μην επηρεάζουν την αίγλη του διάσημου μνημείου, που θεωρείται μάλιστα και Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτισμικής Κληρονομιάς από την Unesco.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top