ΗΠΑ: 16χρονος παράτυπος μετανάστης ξεψύχησε στην Εντατική νοσοκομείου

Ο ασυνόδευτος έφηβος τελούσε υπό κράτηση από τις Αρχές

16χρονος ηπα μεταναστης

Στην εντατική παιδιατρικού νοσοκομείου του Τέξας άφησε την τελευταία του πνοή ένας 16χρονος, ο οποίος τελούσε υπό κράτηση των αρχών των ΗΠΑ.

Ο ασυνόδευτος έφηβος από τη Γουατεμάλα, επειδή είχε μπει παράτυπα στη χώρα, στην επικράτεια των ΗΠΑ κοντά στην πόλη Ελ Πάσο και συνελήφθη από αμερικανούς συνοριοφύλακες τη 19η Απριλίου.

Στις 20 Απριλίου μεταφέρθηκε σε κέντρο υποδοχής που απείχε σχεδόν 1.130 χιλιόμετρα μακριά, στην Μπράουνσβιλ, και επρόκειτο να αρχίσει «η διαδικασία της επανένωσης του με την οικογένειά του».

Αν και στην αρχή όλα πήγαιναν καλά, την επόμενη μέρα το αγόρι αρρώστησε σοβαρά, εμφάνισε πυρετό, ρίγη και πονοκέφαλο. Μεταφέρθηκε σε πτέρυγα επειγόντων περιστατικών νοσοκομείου από την οποία έλαβε εξιτήριο και επέστρεψε στο κέντρο υποδοχής αυθημερόν.

Ωστόσο η κατάστασή του δεν βελτιώθηκε και την επομένη μεταφέρθηκε σε άλλο νοσοκομείο με ασθενοφόρο. Αργότερα διακομίστηκε σε εντατική μονάδα παιδιατρικού νοσοκομείου στο Ντρίσκολ του Τέξας, όπου νοσηλεύθηκε για αρκετές ημέρες ωσότου κατέληξε.

Ένας αδελφός του παιδιού και προξενικοί υπάλληλοι της Γουατεμάλας επισκέφθηκαν τον έφηβο ενόσω νοσηλευόταν, ενώ η οικογένειά του ενημερωνόταν τακτικά για την εξέλιξη της κατάστασής του, σύμφωνα με τις κυβερνήσεις των δύο χωρών.

Ο άτυχος 16χρονος καταγόταν από την Καμοτάν, πόλη κοντά στα σύνορα με την Ονδούρα όπου είναι γνωστό πως υπάρχουν υψηλά επίπεδα υποσιτισμού στον κατά πλειονότητα φτωχό αγροτικό πληθυσμό.

Αυτή πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει παρόμοιο περιστατικό. Άλλα δύο παιδιά από τη Γουατεμάλα που είχαν μπει στην επικράτεια των ΗΠΑ πέθαναν τον Δεκέμβριο. Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει πως είναι πιθανό να καταγραφούν αρκετές ακόμη τέτοιες τραγωδίες, εξαιτίας της αύξησης των μεταναστευτικών ροών και του ότι αρκετοί εξ αυτών έχουν σοβαρές παθήσεις.

Επικριτές της πολιτικής του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ όσον αφορά τη μετανάστευση, ανάμεσά τους ιδίως Δημοκρατικοί αιρετοί στο Κογκρέσο, έχουν απευθύνει επανειλημμένα εκκλήσεις να γίνονται ιατρικές εξετάσεις ήδη στα σύνορα ώστε να γίνεται διάγνωση αν κάποιος μετανάστης έχει πρόβλημα υγείας και να αποτρέπονται θάνατοι.

Μετά τους θανάτους των παιδιών τον Δεκέμβριο η κυβέρνηση Τραμπ ανακοίνωσε ότι θα γίνονται πιο διεξοδικές ιατρικές εξετάσεις ώστε να προλαμβάνονται τέτοια περιστατικά
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top