9χρονη αυτοκτόνησε επειδή υπέστη ανελέητο bullying στο σχολείο

«Της έλεγαν να πάει να κρεμαστεί και να πεθάνει»

9χρονη καναδας αυτοκτονια

Τη ζωή της αφαίρεσε μία 9χρονη στον Καναδά, εξαιτίας του ανελέητου bullying που είχε υποστεί στο σχολείο.

Αυτό καταγγέλλουν οι γονείς της Άμαλ Αλστεϊουί, πρόσφυγες από τη Συρία, οι οποίοι έφτασε στον Καναδά πριν από τρία χρόνια προκειμένου να γλιτώσει τον πόλεμο.

Το 9χρονο κοριτσάκι άφησε την τελευταία του πνοή τον Μάρτιο. Ένα μήνα μετά, οι γονείς της κατήγγειλαν πως το παιδί αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα στο σχολείο για τα οποία είχε ενημερωθεί και η δασκάλα, αλλά δεν έκανε τίποτα για να το σταματήσει.

«Όταν παρατήρησα ότι το παιδί μου είχε προβλήματα στο σχολείο και προσπαθούσε να το αποφύγει και ότι όλα τα υπόλοιπα παιδιά μου δεν ήταν χαρούμενα στο σχολείο, πήγα η ίδια εκεί», είπε η Νάσρα Αμπντουλραχίμ.

Οι γονείς της 9χρονης Άμαλ

Της έλεγαν να πάει να κρεμαστεί

«Η κατάσταση είχε γίνει ανυπόφορη», σχολίασε ο πατέρας της Άμαλ ο Άρεφ Αλστεϊουί. «Τα παιδιά έκαναν bullying στην κόρη μου, μέχρι που της έλεγαν να πάει να κρεμαστεί και να πεθάνει», υποστήριξε.

Σύμφωνα με τον πατέρα της, η Άμαλ ήταν χαρούμενη στο σχολείο της μέχρι που αντιμετώπισε προβλήματα στα μαθηματικά και τότε ξεκίνησε το bullying.

Τελικά οι γονείς της αποφάσισαν να την αλλάξουν σχολείο αλλά δυστυχώς ήταν ήδη αργά. Η 9χρονη Άμαλ έβαλε τέλος στη ζωή της τέσσερις ημέρες αργότερα.

Το 9χρονο κοριτσάκι που έβαλε τέλος στη ζωή του 

Ο επικεφαλής του Συμβουλίου Εκπαίδευσης του Κάλγκαρι, Κρίστοφερ Άσιχ, είπε ότι οι αρχές αντιμετωπίζουν «με εξαιρετική σοβαρότητα» την υπόθεση.

«Η απώλεια αυτή μας συντάραξε όλους. Η απώλεια ενός παιδιού δεν είναι κάτι που το παίρνουμε ελαφρά. Είναι κάτι που απαιτεί από εμάς να διπλασιάσουμε τις προσπάθειές μας για να διασφαλίσουμε ότι η Άμαλ και η τραγωδία αυτού του νεαρού κοριτσιού δεν θα ξανασυμβεί», τόνισε.

Σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες, ο σύλλογος Στήριξης των Μεταναστών του Κάλγκαρι οργανώνει μια εκδήλωση τον επόμενο μήνα ώστε να βοηθήσει τους γονείς να καταλάβουν πώς θα πρέπει να αντιδρούν αν τα παιδιά τους πέσουν θύματα bullying.

Πολλές οικογένειες προσφύγων φοβούνται να μιλήσουν επειδή πιστεύουν ότι θα χαρακτηριστούν «ταραχοποιοί» που δεν εκτιμούν ότι τους δόθηκε μια νέα ευκαιρία σε μια νέα χώρα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top