Νέα έκρηξη στη Σρι Λάνκα- Αυτοί είναι οι έξι καμικάζι αυτοκτονίας

Οι δύο από τους βομβιστές απαθανατίστηκαν σε βίντεο έξω από ναό

Το βίντεο που απαθανατίζει τον έναν από τους βομβιστές αυτοκτονίας πριν πυροδοτήσει τα εκρηκτικά έξω από ναό στη Σρι Λάνκα - RUPTLY

Τρεις μέρες μετά τη «σφαγή» στη Σρι Λάνκα, νέα έκρηξη σημειώθηκε σήμερα στον κινηματογράφο «Savoy» στο Κολόμπο, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Sky News. Οι αστυνομικοί ανέφεραν πως ήταν ελεγχόμενη, προκειμένου να εξουδετερωθεί βόμβα που εντοπίστηκε κοντά στον κινηματογράφο.

Την ίδια στιγμή οι νεκροί έχουν φτάσει τους 359 με τον ISIS να αναλαμβάνει την ευθύνη για τα τρομοκρατικά χτυπήματα, ως αντίποινα στο μακελειό της Νέας Ζηλανδίας. Από τις επιθέσεις αυτές στη νήσο, που συγκαταλέγονται στις πιο πολύνεκρες τρομοκρατικές ενέργειες έπειτα από εκείνες της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, τραυματίστηκαν τουλάχιστον 500 άνθρωποι.

Μάλιστα το Ισλαμικό Κράτος έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες των έξι τζιχαντιστών βομβιστών αυτοκτονίας που σκόρπισαν τον θάνατο ανήμερα του Πάσχα των Καθολικών. 

Μέσω του πρακτορείου Amaq, ο ISIS έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες του φερόμενου ως εμπνευστή και οργανωτή των επιθέσων, καθώς και των καμικάζι που στο όνομα του «Αλλάχ» ζώστηκαν με εκρηκτικά και σκότωσαν άνδρες, γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένους. 

Ο ISIS ανέλαβε την ευθύνη για τη σφαγή στη Σρι Λάνκα

Πρόκειται για τον ισλαμιστή ιεροκύρηκα Zahran Hashim, ενώ οι έξι βομβιστές αυτοκτονίας είναι οι Abu Ubayda, Abu al-Mukhtar, Abu Khalil, Abu al-Bara'a, Abu Muhammad και Abu Abdullah. Στη φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα τα πρόσωπά τους είναι καλυμμένα, ενώ όλοι τους κρατούν μεγάλα μαχαίρια. 

Σρι Λάνκα: Πήγε να σώσει το ένα παιδί και έχασε και τα δύο

Επίθεση Σρι Λάνκα: Νεκρά τα τρία παιδιά του μεγιστάνα της «Αsos»

Οι αρχές της Σρι Λάνκα επιβεβαίωσαν ότι υποπτεύονται δύο ντόπιους εξτρεμιστές κληρικούς, όμως απέφυγαν να επιβεβαιώσουν ότι δράστης είναι ο Hashim. Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε τουλάχιστον 40 συλλήψεις υπόπτων, ένας από τους οποίους έχει καταγωγή από τη Συρία. 

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές μάλιστα, κάποιοι από τους φερόμενους ως βομβιστές αυτοκτονίας είχαν ταξιδέψει εκτός χώρας και επέστρεψαν λίγες μέρες πριν από τις πολλαπλές επιθέσεις της προηγούμενης Κυριακής. 

«Ας ξεκινήσει το πάρτι»: Η στιγμή που ο μακελάρης ανοίγει πυρ στο τέμενος

Έχουν σε βίντεο δύο από τους έξι καμικάζι

Κάμερες ασφαλείας έχουν καταγράψει τους δύο από τους έξι καμικάζι πριν από τα φονικά χτυπήματα στη Σρι Λάνκα. Ο ένας από αυτούς μάλιστα φαίνεται να χαϊδεύει στο κεφάλι ένα μικρό κοριτσάκι δευτερόλεπτα πριν ανατιναχθεί μέσα σε εκκλησία, ενώ ο άλλος φαίνεται να κινείται μέσα στους διαδρόμους του ξενοδοχείου Shangri La. 

Και οι δύο έχουν στην πλάτη τους ένα σακίδιο, που περιέχει προφανώς τον εκρηκτικό μηχανισμό, είναι ατάραχοι, με παγερό ύφος και αποφασισμένοι να σκορπίσουν τον θάνατο. 

Τέλος σοκ προκαλεί το γεγονός ότι, όπως αποκαλύφθηκε, οι μυστικές υπηρεσίες της Σρι Λάνκα είχαν ειδοποιηθεί το βράδυ του Σαββάτου για πιθανή τρομοκρατική ενέργεια, αλλά δεν έκαναν απολύτως τίποτα για να αποτρέψουν το μακελειό. 

Μάλιστα εκπρόσωπος των αρχών ασφαλείας της Ινδίας δήλωσε πως ανάλογες προειδοποιήσεις είχαν δοθεί στις αρχές της Σρι Λάνκα τόσο στις 4 Απριλίου, όσο και στις 20 του ίδιου μήνα. Οι αρχές της χώρας όπως αποδεικνύεται δεν πήραν σοβαρά τις προειδοποιήσεις αυτές και το μακελειό δεν απετράπη. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top