Δυστύχημα με λεωφορείο στην Πορτογαλία: 29 οι νεκροί – Όλοι Γερμανοί

Ο οδηγός έχασε τον έλεγχο και έπεσε πάνω σε σπίτι – Δείτε εικόνες

Δείτε στο video του Reuters τις συγκλονιστικές εικόνες από τον τόπο της τραγωδίας

Αυξήθηκε ο απολογισμός των νεκρών μετά το σοκαριστικό δυστύχημα με λεωφορείο στην Πορτογαλία, στο οποίο επέβαιναν 55 Γερμανοί τουρίστες, ένας ξεναγός και ο οδηγός.

Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, τα θύματα έχουν φτάσει τα 29, 11 άνδρες και 18 γυναίκες, όλοι τους Γερμανοί πολίτες. 

Ο Ζουζέ Τζίας, επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας, δήλωσε πως τα θύματα ήταν 40 ως 50 ετών κατά μέσον όρο.

Το τραγικό περιστασικό σημειώθηκε χθες Τετάρτη στις 18:30 τοπική ώρα (20:30 ώρα Ελλάδας)  στο νησί Μαδέρα της Πορτογαλίας, στην κοινότητα Σάντα Κρουζ, ανατολικά της Φουντσάλ, της πρωτεύουσας του αρχιπελάγους.'

Εικόνες από τον τόπο του δυστυχήματος. Rui Silva/Aspress/Global Imagens via AP

Πώς συνέβη το δυστύχημα

Ο οδηγός του λεωφορείου – για άγνωστο λόγο – έχασε τον έλεγχο με αποτέλεσμα το όχημα να βγει από τον δρόμο και να πέσει κάνοντας «βαρελάκια», ώσπου κατέληξε διαλυμένο πάνω στο σπίτι. Σύμφωνα με τις αρχές, είναι «πρόωρο» να γίνουν εκτιμήσεις για τα αίτια της τραγωδίας. Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, Πέντρου Καλάντου, το λεωφορείο είχε αποκτηθεί πριν από πέντε χρόνια και «όλα πήγαιναν καλά» στη χρήση του. Τουλάχιστον μέχρι χθες.  

Σωστικά συνεργεία στον τόπο της τραγωδίας. Rui Silva/Aspress/Global Imagens via AP

Τριήμερο πένθος στη Μαδέρα

Ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Αντόνιο Κόστα, ανέφερε ότι επικοινώνησε με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ για να της εκφράσει τα συλλυπητήριά του.

«Με βαθιά θλίψη ενημερώθηκα για το τραγικό δυστύχημα στη Μαδέρα», ανέφερε ο αρχηγός της σοσιαλιστικής κυβέρνησης μέσω Twitter. «Εξ ονόματος της πορτογαλικής κυβέρνησης, εκφράζω τα πιο ειλικρινή συλλυπητήρια σε όλες τις οικογένειες» που θρηνούν θύματα ή αγωνιούν για τραυματισμένα μέλη τους, πρόσθεσε. «Μου δόθηκε η δυνατότητα να εκφράσω τη λύπη μου στην καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ αυτή τη δύσκολη ώρα», κατέληξε, ενώ η τοπική κυβέρνηση στη Μαδέρα κήρυξε τριήμερο πένθος.

Διασώστες δίνουν τις πρώτες βοήθειες στους εγκλωβισμένους. Rui Silva/Aspress/Global Imagens via AP

Γνωστή με προσωνύμια όπως το «νησί των λουλουδιών» ή το «μαργαριτάρι του Ατλαντικού», η Μαδέρα των περίπου 270.000 κατοίκων φιλοξενεί κάθε χρόνο εκατοντάδες χιλιάδες ξένους τουρίστες, για τους οποίους τα ηφαιστειακά τοπία και το ήπιο κλίμα αποτελούν μαγνήτη.

Το αρχιπέλαγος απέχει περίπου 500 χιλιόμετρα από τις ακτές του Μαρόκου. Τα δύο μεγαλύτερα νησιά του, η Μαδέρα και το Πόρτου Σάντου, υποδέχθηκαν το 2017 πάνω από 1,3 εκατ. ξένους επισκέπτες, κυρίως Βρετανούς (28,6%) και Γερμανούς (27,6%), σύμφωνα με στοιχεία του οργανισμού τουρισμού της Μαδέρας. Η τουριστική κίνηση κορυφώνεται το καλοκαίρι, ωστόσο και τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα των Καθολικών προσελκύει πολλούς επισκέπτες.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top