Νέες προκλητικές δηλώσεις Aκάρ

Στην Νότια Αφρική έλυσαν τις πολιτικές τους διαφορές με καρεκλοπόλεμο 

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσι Ακάρ μιλώντας και πάλι για γαλάζια πατρίδα. Μιλώντας σε στρατιωτική εκδήλωση ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουουσί Ακάρ είπε λοιπόν ότι, ναι μεν είναι υπέρ του διαλόγου, αλλά στην περίπτωση που γίνει οποιαδήποτε κίνηση δεν πρόκειται να αφεθεί αναπάντητη από τον τουρκικό στρατό.

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star Channel

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά: "Κανένας να μη προσπαθήσει να δοκιμάσει την αποφασιστικότητά μας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων που πηγάζουν από τις διεθνείς, τις διμερείς συμφωνίες και από την ιστορία."

Πάντως όπως επεσήμανε στο ακροατήριό του, η κυβέρνηση θα καταβάλει προσπάθεια ώστε όλες οι διαφορές να επιλυθούν ειρηνικά.

Στη Μόσχα συναντώνται σήμερα Πούτιν και Έρντογαν παρά την πολλές φορές διατυπωμένη οργή των ΗΠΑ που αντιδρούν στην αγορά από την Τουρκία του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος S-400. 

Οι δύο ηγέτες, επιμένουν ότι θα προχωρήσουν στην εκτέλεση της υπογραφείσας σύμβασης για την απόκτηση του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος S400.

Πούτιν και Ερντογάν έχουν ήδη συναντηθεί δύο φορές εφέτος. Και τις δύο φορές το ζήτημα ήταν ο πόλεμος στη Συρία.
Στη σημερινή συνάντηση θα συζητήσουν και το θέμα των πυραύλων. Κανονικά οι παραδόσεις των συστοιχιών θα αρχίσουν τον Ιούλιο. Όμως παρά ταύτα είναι πιθανόν κάτι τέτοιο να πάρει αναβολή.

Στην Νότια Αφρική έλυσαν τις πολιτικές τους διαφορές με ...καρεκλοπόλεμο 

Ετοιμάζονται για εκλογές στη Νότια Αφρική τον άλλο μήνα και έλυσαν τις πολιτικές τους διαφορές με καρεκλοπόλεμο σε προεκλογική εκστρατεία στο Κέηπ Τάουν.

Οι καρεκλιές πέφτουν από υποστηρικτές ακροαριστερών κομμάτων οι οποίοι με το νηφάλιο και δημοκρατικό αυτόν τρόπο, εκφράζουν τις διαφωνίες τους για ορισμένες μεταρρυθμίσεις που θα ήθελε να κάνει η κυβέρνηση.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top