Ημίγυμνοι διαδηλωτές διέκοψαν τη συζήτηση για το Brexit

Με κατεβασμένα παντελόνια ζήτησαν «κλιματική δικαιοσύνη τώρα»

Αναστάτωση προκλήθηκε σήμερα στο βρετανικό κοινοβούλιο κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το Brexit.

Όλα ξεκίνησαν όταν περίπου 10 διαδηλωτές κατά της κλιματική αλλαγής κατέβασαν τα παντελόνια τους στον εξώστη του κοινοβουλίου. Στους γλουτούς τους είχαν ζωγραφίσει συνθήματα όπως «Κλιματική Δικαιοσύνη τώρα». 

Το περιστατικό διήρκησε περίπου 25 λεπτά. Ορισμένοι από τους διαδηλωτές είχαν κολλήσει με κόλλα τα χέρια τους στη τζαμαρία που βρίσκεται στον εξώστη των επισκεπτών και «βλέπει» στην αίθουσα συνεδριάσεων της Βουλής των Κοινοτήτων και χρειάστηκε να απομακρυνθούν από την αστυνομία. 

Σύμφωνα με τις αρχές, 12 άνθρωποι συνελήφθησαν για «προσβολή της δημόσιας αιδούς». 

Οι βουλευτές δεν μπορούσαν να τραβήξουν το βλέμμα τους από τον εξώστη για το κοινό, όπου εξελισσόταν η γυμνή διαμαρτυρία, κι άλλοι άρχισαν να γελούν όταν ο βουλευτής των Εργατικών Πίτερ Κάιλ, επιχειρώντας να υπερασπιστεί τη θέση του περί διεξαγωγής μιας επικυρωτικής ψηφοφορίας επί της συμφωνίας της κυβέρνησης για το Brexit, μίλησε για «γυμνή αλήθεια». 

Οι ακτιβιστές είναι μέλη της οργάνωσης Extinction Rebellion, σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου που εκδόθηκε κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας. 
Η ομάδα επισημαίνει ότι ήθελε να «τραβήξει την προσοχή των πολιτικών στο θέμα της Κλιματικής και Οικολογικής Κρίσης». 

«Είμαστε υποχρεωμένοι να ενεργήσουμε κατ' αυτόν τον τρόπο, διότι το σημαντικότερο ζήτημα και το πλέον επείγον ζήτημα της εποχής μας αγνοείται με σκανδαλώδη τρόπο από την κυβέρνησή μας και τα ΜΜΕ της χώρας μας» σημειώνει ο ακτιβιστής Μαρκ Όβλαντ στο δελτίο τύπου. 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top