Οι Rammstein σε...στρατόπεδο συγκέντρωσης: Οργή για το νέο τους video clip

Φόρεσαν στολές κρατουμένων

rammstein

Πολλές αντιδράσεις έχει προκαλέσει το νέο video των Rammstein, στο οποίο τα μέλη του γερμανικού hard rock συγκροτήματος, εμφανίζονται φορώντας στολές κρατουμένων των στρατοπέδων συγκέντρωσης και εξόντωσης του Γ΄Ράιχ.

Οι εικόνες αυτές έχουν εξοργίσει ισραηλιτικές οργανώσεις αλλά και πολιτικούς. Στο σύντομο βίντεο, που είναι διαθέσιμο στο Διαδίκτυο, τα μέλη της γερμανικής μπάντας φορούν ριγέ στολές και έχουν θηλιές περασμένες στους λαιμούς τους.

«Με αυτό το βίντεο, το συγκρότημα υπερέβη στα εσκαμμένα», έκρινε η Σαρλότε Νόμπλοχ, επιζήσασα του Ολοκαυτώματος και πρώην πρόεδρος του κεντρικού ισραηλιτικού συμβουλίου της Γερμανίας, σε δηλώσεις της στην εφημερίδα ευρείας κυκλοφορίας Bild. «Η εργαλειοποίηση του Ολοκαυτώματος και η μετατροπή του σε κοινοτοπία, όπως σε αυτά τα πλάνα, δείχνουν ανευθυνότητα», πρόσθεσε. Ο Φίλιξ Κλάιν, κυβερνητικός επίτροπος αρμόδιος για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού, επισήμανε πως το βίντεο έχει μοναδικό σκοπό την προώθηση των πωλήσεων του άλμπουμ της μπάντας και πρόσθεσε «νομίζω είναι μια πολύ κακόγουστη εκμετάλλευση της καλλιτεχνικής ελευθερίας».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top