Boeing 737 Max: Ο συγκυβερνήτης προσευχόταν και το αεροπλάνο συντριβόταν

Συγκλονίζουν οι διάλογοι που καταγράφηκαν στο κόκπιτ του αεροπλάνου

Δραματικές στιγμές έζησαν οι επιβάτες του Boeing 737 Max της Lion Air, το οποίο συνετρίβη τον περασμένο Οκτώβριο στη θάλασσα της Ιάβας. Οι διάλογοι που καταγράφηκαν στο κόκπιτ του αεροπλάνου και τους φέρνει στο φως της δημοσιότητας το Reuters είναι συγκλονιστικοί. 

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου, την ώρα που το αεροπλάνο έχανε ύψος, οι πιλότοι προσπαθούσαν να καταλάβουν τι έπρεπε να κάνουν, διαβάζοντας το εγχειρίδιο με τις οδηγίες. 

Αιθιοπία: Με 450 μίλια την ώρα πετούσε το Boeing πριν τη συντριβή

Δύο λεπτά μετά την απογείωση ο συγκυβερνήτης ενημέρωσε για πρόβλημα 

Σύμφωνα με το Reuters, δύο λεπτά μετά από την απογείωση του Boeing 737 Max, ο συγκυβερνήτης ενημέρωσε για πρόβλημα στην πτήση και είπε ότι θα διατηρούσαν το αεροσκάφος σε ύψος 5.000 ποδών. 

Πανικόβλητος ζητούσε να επιστρέψει ο πιλότος του Boeing που συνετρίβη

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι το πρόβλημα εμφανιζόταν στον πίνακα ελέγχου του κυβερνήτη, αλλά όχι σε εκείνον του συγκυβερνήτη. Ο κυβερνήτης ζήτησε από τον υφιστάμενό του να ελέγξει το εγχειρίδιο με τις οδηγίες που εξηγούσαν τι πρέπει να κάνουν σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. 

Bρήκαν το δεύτερο μαύρο κουτί του Boeing της Lion Air

Όσο οι πιλότοι έψαχναν πανικόβλητοι να δουν τι συμβαίνει και για εννέα λεπτά το αεροπλάνο ενημέρωνε τους πιλότους ότι δεν είχε την απαραίτητη ώθηση για να συνεχίσει να πετάει και για τον λόγο αυτό ο κεντρικός υπολογιστής του αεροσκάφους έδωσε εντολή να «βουτήξει».

Ο κυβερνήτης κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για να δώσει ύψος στο αεροσκάφος, όμως ο υπολογιστής δεν υπάκουσε στις εντολές. 

Συντριβή αεροσκάφους: Ψάχνουν το Boeing σε βάθος 35μ. - 189 επιβαίνοντες

Ο κυβερνήτης παρέμεινε σιωπηλός λίγο πριν το τέλος, ενώ ο συγκυβερνήτης ακουγόταν να φωνάζει «Ο Θεός είναι μεγάλος». 

Τραγική ειρωνία; Όπως έγινε γνωστό, το προηγούμενο ακριβώς βράδυ, το πλήρωμα του ίδιου αεροπλάνου αντιμετώπισε το ίδιο πρόβλημα, αλλά πρόλαβε να το λύσει, διαβάζοντας πάλι τις οδηγίες στο εγχειρίδιο. Όμως, δεν ενημέρωσε ποτέ του υπόλοιπους για το τι συνέβη με αποτέλεσμα να σημειωθεί η τραγωδία. 

Το Reuters δεν είχε πρόσβαση στους διαλόγους που έλαβαν χώρα στο κόκπιτ, ωστόσο διασταύρωσε όσα μεταδίδει από τρεις ανώνυμες πηγές. Η αεροπορική εταιρία αρνήθηκε να σχολιάσει την αποκάλυψη αυτή. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top