Συντριβή αεροσκάφους: Ψάχνουν το Boeing σε βάθος 35μ. - 189 επιβαίνοντες

Συνετρίβη το πρωί στα ανοικτά της Ινδονησίας

Έρευνες σε βάθος 30 -35 μ. στα ανοικτά των ινδονησιακών ακτών, όπου κατέπεσε αεροσκάφος της ιδιωτικής εταιρείας Lion Air, με 189 επιβαίνοντες κάνουν οι αρχές, προκειμένου να εντοπίσουν την άτρακτο. Στην επιφάνεια της θάλασσας έχουν βγει καθίσματα και προσωπικά αντικείμενα των επιβαινόντων. Σημειώνεται ότι ανάμεσα στους επιβάτες ήταν ένα παιδί και δύο βρέφη. 

Συνετρίβη αεροσκάφος με 189 επιβαίνοντες - Έπεσε στη θάλασσα

Η πτήση JT-610 της Lion Air κατευθυνόταν από την πρωτεύουσα της χώρας Τζακάρτα προς την Πανγκάλ Πινάν, όταν έχασε την επαφή του με τον πύργο ελέγχου, περίπου στις 6.33 π.μ. τοπική ώρα. Το αεροπλάνο χάθηκε από το ραντάρ 13 λεπτά μετά την απογείωσή του, ενώ ελάχιστα λεπτά νωρίτερα είχε «ζητήσει να επιστρέψει» στο αεροδρόμιο.

Το Boeing 737 της Lion Air είχε εμφανίσει και στο παρελθόν τεχνικό πρόβλημα

Τεχνικό πρόβλημα είχε αντιμετωπίσει και σε προηγούμενη πτήση το αεροσκάφος της ιδιωτικής εταιρείας της Ινδονησίας Lion Air, όμως αυτά λύθηκαν βάσει της προβλεπόμενης διαδικασίας, δήλωσε ο επικεφαλής της εταιρείας.

«Το αεροσκάφος αυτό είχε πετάξει στο παρελθόν από την Ντενπασάρ στην Τσενκαρένγκ (στη Τζακάρτα). Υπήρχε αναφορά για ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο λύθηκε βάσει της προβλεπόμενης διαδικασίας», δήλωσε ο Έντουαρντ Σιράιτ στους δημοσιογράφους, αρνούμενος να διευκρινίσει τη φύση του προβλήματος.

Άγνωστα τα αίτια της συντριβής – Ψάχνουν τα «μαύρα κουτιά»

Αξιωματούχος της υπηρεσίας ασφάλειας των μεταφορών της Ινδονησίας είπε ότι δεν είναι ακόμα σε θέση να εκτιμήσει ποια ήταν τα αίτια της συντριβής. Εξήγησε ότι για αυτό θα χρειαστεί διεξοδική ανάλυση των δεδομένων που περιέχονται στα «μαύρα κουτιά», όπως αποκαλούνται ο αποτυπωτής συνομιλιών πιλοτηρίου και ο καταγραφέας δεδομένων πτήσης στην ορολογία των αερομεταφορών.

Επίσης «θα συλλέξουμε όλα τα δεδομένα από τον πύργο ελέγχου», συμπλήρωσε ο αξιωματούχος, ο Σεργιάντο Τιαχιόνο. «Το αεροσκάφος είναι τόσο σύγχρονο που μεταδίδει τα δεδομένα του, θα τα μελετήσουμε κι εμείς. Αλλά το σημαντικότερο είναι (να βρεθούν) τα μαύρα κουτιά», συμπλήρωσε.

Οι αρχές της Αυστραλίας επίσης δεν έχουν καταγράψει σήματα από τον πομπό εντοπισμού έκτακτης ανάγκης του αεροπλάνου ως τώρα, όπως ενημέρωσαν τις ινδονησιακές όταν τους υποβλήθηκε σχετικό αίτημα, σημείωσε ο Σιάουγκι.

Δεύτερη φορά προσπάθεια ανάκτησης των συντριμμιών σε τόσο μεγάλο βάθος

Η προσπάθεια ανάκτησης των συντριμμιών του αεροσκάφους και των μαύρων κουτιών θα είναι η δεύτερη που θα χρειαστεί να κάνουν στη θάλασσα και σε μεγάλο βάθος οι ινδονησιακές αρχές. Η πρώτη τέτοια επιχείρηση ήταν εκείνη μετά τη συντριβή ενός Airbus της AirAsia στη θάλασσα της Ιάβας τον Δεκέμβριο του 2015.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top