Νέα Ζηλανδία: Ο μακελάρης δε θέλει δικηγόρο

Είχε αγοράσει όπλα μέσω internet

 Δείτε το video για τον θρήνο της Ν. Ζηλανδίας για τα θύματα του 28χρονου δράστη.

Νέα στοιχεία βγαίνουν στη δημοσιότητα για το μακελειό στη Νέα Ζηλανδία. Όπως αποκαλύφθηκε, ο 28χρονος Αυστραλός, Μπράντον Τάραντ, είχε αγοράσει τέσσερα πυροβόλα όπλα μέσω Διαδικτύου, από κατάστημα με έδρα τη Νέα Ζηλανδία. Την ίδια ώρα, ο δράστης έκανε γνωστό πως δε χρειάζεται συνήγορο.

Διαδυκτιακή η αγορά των όπλων... και με διαδικασία που ελέγχεται από την αστυνομία

Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης «Gun City» Ντέιβιντ Τιπλ, εξήγησε πως ο Τάραντ αγόρασε τέσσερα όπλα και πυρομαχικά από αυτό, αλλά διευκρίνισε πως ανάμεσά τους δεν ήταν το ημιαυτόματο τουφέκι στρατιωτικού τύπου που χρησιμοποιήθηκε στα τεμένη της Κράιστσερτς, με τους 50 νεκρούς, την περασμένη Παρασκευή. Ο Τιπλ τόνισε ότι δεν υπήρχε τίποτε το «εξαιρετικό» ως προς τον αγοραστή αυτόν, καθώς διέθετε άδεια οπλοφορίας. Πρόσθεσε ότι το κατάστημα λειτουργεί με βάση την ισχύουσα νομοθεσία και ότι οι πωλήσεις έγιναν με βάση μια «διαδικασία αγοράς μέσω ταχυδρομείου που ελέγχεται από την αστυνομία» της Νέας Ζηλανδίας.

«Ο κόσμος κατέρρευσε»: Συντετριμμένη η οικογένεια του μακελάρη

Mακελειό Νέα Ζηλανδία: Ο «Τουρκοφάγος» σκόπευε να συνεχίσει την επίθεση

 

«Δε θέλω δικηγόρο, θα υπερασπιστώ ο ίδιος τον εαυτό μου»

Ο ακροδεξιός εξτρεμιστής  θα υπερασπιστεί ο ίδιος τον εαυτό του στη δίκη για τις επιθέσεις, όπως δήλωσε σήμερα ο συνήγορος υπεράσπισης που διορίστηκε από δικαστήριο της Νέας Ζηλανδίας. Σε βάρος του Μπρέντον Τάραντ ασκήθηκε δίωξη το Σάββατο, για ανθρωποκτονίες από πρόθεση και κατά συρροή, από δικαστήριο της περιφέρειας του Κράιστσερτς.

Ο δικηγόρος Ρίτσαρντ Πίτερς, που ορίστηκε από το δικαστήριο στην προκαταρκτική διαδικασία, δήλωσε πως ο 28χρονος Αυστραλός είπε «πως δε θέλει συνήγορο».

«Θέλει να υπερασπιστεί ο ίδιος τον εαυτό του» στη δίκη, ανέφερε ο δικηγόρος, κρίνοντας πως δεν τίθεται θέμα για το εάν στην υπόθεση του Τάραντ ο κατηγορούμενος μπορεί να επικαλεστεί πως είχε το ακαταλόγιστο από ποινική άποψη. «Μοιάζει να έχει τα λογικά του, δεν μοιάζει να πάσχει από κάποια ψυχική ασθένεια. Έτσι φαίνεται. Μοιάζει να καταλαβαίνει τι γίνεται», πρόσθεσε ο Πίτερς.

Για 15 μέρες τριγυρνούσε στην Ελλάδα

Για 15 μέρες τριγυρνούσε στη χώρα μας ο 28χρονος μακελάρης. Όπως αποκάλυψε ο Βάιος Σύρρος στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR ακολουθούσε τα ιστορικά ίχνη της εισβολής του Ισλάμ στη χριστιανική Ευρώπη και την αντίσταση των λαών στους εισβολείς. Όπως είναι λογικό, μετά το μακελειό εκφράζονται φόβοι για αντίποινα από φανατικούς ισλαμιστές.

15 μέρες στην Ελλάδα ο μακελάρης - Είχε πάει σε Αθήνα-Ηράκλειο-Σαντορίνη

Σύμφωνα με το αρχηγείο της αστυνομίας, στις 20 Μαρτίου ήρθε αεροπορικώς στην Αθήνα από την Κωσταντινούπολη, όπου είχε παραμείνει για τέσσερις μέρες. Από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» πήγε στο Ηράκλειο της Κρήτης και στη συνέχεια στη Σαντορίνη.

Το Facebook «κατέβασε» 1,5 εκατομμύριο βίντεο της επίθεσης

Υπενθυμίζεται ότι ο 28χρονος Μπρέντον Τάραντ μετέδιδε επί 17 λεπτά απευθείας μέσω του Facebook τις επιθέσεις στα δύο τεμένη του Κράισττσερτς χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή που είναι σχεδιασμένη για όσους κάνουν extreme sports. Το βίντεο αυτό αναμεταδιδόταν στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης επί ώρες. 

Το Facebook έκανε γνωστό μέσω twitter το Σάββατο, ότι τις πρώτες 24 ώρες κατέβασε 1,5 εκατομμύριο βίντεο της επίθεσης παγκοσμίως, από τα οποία περισσότερο από το 1,2 εκατομμύριο μπλοκαρίστηκαν προτού ανέβουν. Η εταιρία πρόσθεσε ότι κατεβάζει ακόμη και τις εκδοχές του βίντεο που έχουν τροποποιηθεί, ώστε να μην δείχνουν βίαιες εικόνες από σεβασμό για τους ανθρώπους που επηρεάζονται από το μακελειό. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top