Συντριβή Boeing: 6 μήνες θα διαρκέσει ο έλεγχος DNA στα λείψανα των νεκρών

Χώμα από το σημείο της τραγωδίας έδωσε η κυβέρνηση στους συγγενείς τους

Δείτε στο video του Reuters συγκλονιστικές εικόνες με τους συγγενείς των θυμάτων στον τόπο της τραγωδίας

Έως και έξι μήνες θα διαρκέσουν οι έλεγχοι DNA στα λείψανα των 157 επιβαινόντων της πτήσης 302 των αιθιοπικών αερογραμμών, που συνετρίβη την περασμένη Κυριακή, λίγα μόλις λεπτά μετά την απογείωσή της.

Η ομάδα των ερευνητών στο Παρίσι έχει αρχίσει να εξετάζει τα μαύρα κουτιά της πτήσης, τα οποία εντοπίστηκαν στο σημείο που συνετρίβη το Boeing 737 MAX 8.

Πανικόβλητος ζητούσε να επιστρέψει ο πιλότος του Boeing που συνετρίβη

Aναστέλλονται και στην Ελλάδα οι πτήσεις με Boeing 737 Max

Αεροπορική τραγωδία στην Αιθιοπία: Συγκλονίζει ο Έλληνας που σώθηκε!

Συγγνείς των θυμάτων στον τόπο της συντριβής. Φωτογραφία: Αssociated Press

Η κυβέρνηση έδωσε χώμα από το σημείο της συντριβής στους συγγενείς τους

Καθώς οι οικογένειες των θυμάτων αναμένουν τα αποτελέσματα της έρευνας για την αιτία του δυστυχήματος, οι Αιθιοπικές Αερογραμμές πρόκειται να πραγματοποιήσουν αύριο Κυριακή μια λειτουργία στην Αντίς Αμπέμπα στον καθεδρικό ναό της Αγίας Τριάδας, όπου έχουν ταφεί πολλοί Αιθίοπες ηγέτες. 

Όπως έγινε γνωστό, η κυβέρνηση πρόσφερε στις οικογένειες των θυμάτων χώμα από το σημείο του δυστυχήματος για να θάψουν.

Tο σημείο όπου έπεσε το αεροπλάνο.Φωτογραφία: Αssociated Press

Σύμφωνα με τα έγγραφα που δόθηκαν στους συγγενείς των θυμάτων σήμερα στο ξενοδοχείο Skylight, τα πιστοποιητικά θανάτου των θυμάτων θα εκδοθούν μέσα σε δύο εβδομάδες, οπότε θα δοθούν και κάποια χρήματα στις οικογένειες για να καλύψουν τα άμεσα έξοδά τους. 

Συγγενείς των θυμάτων πιάνουν το χώμα από το σημείο της τραγωδίας. Φωτογραφία: Αssociated Press

Η επιστροφή των λειψάνων των θυμάτων, τα περισσότερα από τα οποία είναι απανθρακωμένα και ακρωτηριασμένα, θα χρειαστεί έως και έξι μήνες για να ολοκληρωθεί, επισημαίνεται στα έγγραφα αυτά. 

Οι ειδικοί εξηγούν ότι είναι ακόμη νωρίς για να καθοριστούν τα αίτια της συντριβής του αεροσκάφους, όμως οι υπηρεσίες πολιτικής αεροπορίας σε όλο τον κόσμο έχουν καθηλώσει τα Boeing 737 MAX. 

Ήδη τα στοιχεία της πτήσης δείχνουν κάποιες ομοιότητες με τη συντριβή τον Οκτώβριο ενός άλλου Boeing 737 της Lion Air, με 189 επιβαίνοντες. Και τα δύο αεροσκάφη συνετρίβησαν λίγη ώρα μετά την απογείωσή τους και αφού οι πιλότοι τους ανέφεραν ότι αντιμετώπισαν προβλήματα. 

Ό,τι απέμεινε από το μοιραίο Boeing. Φωτογραφία: Αssociated Press

Πανικόβλητος ζητούσε να επιστρέψει ο πιλότος του Boeing

Εν τω μεταξύ στη δημοσιότητα έδωσαν οι «New York Times», τη συνομιλία που είχε ο πιλότος με τον πύργο ελέγχου, μόλις τρία λεπτά μετά την απογείωση.

Σε αυτή, ακούγεται πανικοβλημένος να ζητά άδεια για να επιστρέψει.Ο πιλότος έλεγε στους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας «Break, break». Η συγκεκριμένη έκφραση «χρησιμοποιείται για να δοθεί προτεραιότητα σε ένα μήνυμα και σημαίνει ότι το πλήρωμα αντιμετωπίζει μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης την οποία οι πιλότοι δεν καταφέρνουν να διαχειριστούν. 

Ο πιλότος του αεροσκάφους που συνετρίβη την Κυριακή, προσπαθούσε παράλληλα με το «αίτημα επιστροφής» που ζητούσε, να αποφύγει δύο άλλες πτήσεις που προσέγγιζαν στο αεροδρόμιο της Αντίς Αμπέμπα.

Τρία λεπτά μετά την επικοινωνία με τους ελεγκτές, το Boeing 737 MAX 8 χάθηκε από τα ραντάρ, παρασύροντας στον θάνατο 157 ανθρώπους.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top