Λονδίνο: Βρέθηκαν εκρηκτικά σε δύο αεροδρόμια και στο μετρό

Συναγερμός στις Αρχές

Αυτοσχέδιες συσκευές με εκρηκτικά ήταν τελικά τα ύποπτα πακέτα που εντοπίστηκαν στην Τρίτη στο αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου, στο αεροδρόμιο City και στον σταθμό Waterloo του μετρό.

Σύμφωνα με τις Αρχές, τα εκρηκτικά έφεραν ιρλανδικά γραμματόσημα και ήταν τοποθετημένα μέσα σε φακέλους Α4 χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς.

Η πρώτη αναφορά για ύποπτο δέμα έγινε στο Compass Centre στο Heathrow. Το κτίριο εκκενώθηκε για λόγους ασφαλείας, ενώ προκλήθηκε μικρή εστία φωτιάς από ανάφλεξη, όταν πυροδοτήθηκε εντός ενός κτιρίου γραφείων στο αεροδρόμιο Χίθροου.

Τις επόμενες τρεις ώρες, εντοπίστηκαν άλλα δύο πακέτα, ένα στον σταθμό Waterloo και ένα στο κτίριο City Aviation του αεροδρομίου City.

Από τα περιστατικά δεν επηρεάστηκαν ούτε οι πτήσεις ούτε και τα δρομολόγια του μετρό, ενώ τις έρευνες έχει αναλάβει η αντιτρομοκρατική. Στις έρευνες συνδράμει και η η αστυνομία της Ιρλανδίας.

Η Σκότλαντ Γιάρντ δεν αποκλείει την ύπαρξη και άλλων τέτοιων μηχανισμών και εξέδωσε ειδοποίηση στους μεταφορικούς σταθμούς σε όλο το Λονδίνο να βρίσκονται σε εγρήγορση και να αναφέρουν την ύπαρξη ύποπτων πακέτων στις αστυνομικές αρχές, καθώς σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις προκαλούν ανάφλεξη και αρχικά μικρή φωτιά όταν ανοίγονται.
 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top