Κόλαση φωτιάς και καύσωνας στην Αυστραλία

Η χώρα ζει το πιο ζεστό καλοκαίρι στην ιστορία της

Δείτε στο video του Reuters τις καταστροφές που έχουν προκαλέσει οι πυρκαγιές στην Αυστραλία

Μεγάλες πυρκαγιές μαίνονται στην Αυστραλία, η οποία ζει το πιο ζεστό καλοκαίρι της ιστορίας της.

Χίλιοι πυροσβέστες βρίσκονται επί ποδός στο νότιο τμήμα της χώρας, ενώ χιλιάδες άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στη Βιρτζίνια.

Την ίδια στιγμή το κύμα καύσωνα που πλήττει τη χώρα δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την κατάσταση, καθώς η θερμοκρασία σε πολλές περιοχές να ξεπερνά τους 40 βαθμούς Κελσίου. 

Την προηγούμενη εβδομάδα ένας κεραυνός προκάλεσε τη μεγαλύτερη από τις πυρκαγιές στην πολιτεία της Βικτώρια, στο Μπάνιαπ Στέιτ Παρκ, όπου ήδη έχουν καεί 60.000 στρέμματα. 

Ένας αμπελουργός από την περιοχή περιέγραψε πώς παρακολούθησε χωρίς να μπορεί να κάνει κάτι την καταστροφή της ιδιοκτησίας του, την οποία κατέγραψε τηλεοπτικό δίκτυο. 

«Είδα στην τηλεόραση τις πόρτες του κελαριού, το εστιατόριο, το σπίτι δίπλα στο κεντρικό κτίσμα να εκρήγνυνται», δήλωσε στην εφημερίδα The Age. «Έτσι μάθαμε» ότι είχαν καεί τα πάντα, εξήγησε, καθώς ο ίδιος και η οικογένειά του είχαν φύγει. 

«Χάσαμε τα πάντα. Χάσαμε τα μέσα επιβίωσής μας. Εγώ ο ίδιος φύτεψα τα αμπέλια και πρώτη φορά τα τρύγησα το 1979», πρόσθεσε. 

Ο Άντριου Κρισπ, αξιωματούχος της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας στην πολιτεία Βικτώρια, δήλωσε ότι η κρίση δεν έχει περάσει, αν και η πτώση της θερμοκρασίας σήμερα βοηθά τους πυροσβέστες. 

Την προηγούμενη Πέμπτη η κυβέρνηση της Αυστραλίας ανακοίνωσε ότι ο χειμώνας που πέρασε (από τον Δεκέμβριο ως τον Φεβρουάριο) ήταν ο πιο ζεστός που έχει καταγραφεί ποτέ από τότε που διατηρούνται αρχεία, ενώ είχε προειδοποιήσει ότι οι προβλέψεις για το φθινόπωρο δεν είναι καλές. 

Ήδη στις αρχές Φεβρουαρίου η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία της Αυστραλίας είχε ανακοινώσει ότι ο Ιανουάριος ήταν ο πιο ζεστός που έχει καταγραφεί ποτέ, με τη μέση θερμοκρασία να ξεπερνά για πρώτη φορά τους 30 βαθμούς Κελσίου. 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top