Γέννησε η σύντροφος της πρωθυπουργού της Σερβίας

Είναι η πρώτη επικεφαλής κυβέρνησης στον κόσμο που ζει σε ομόφυλο ζευγάρι

Άνα Μπρνάμπιτς

Μητέρα έγινε για πρώτη φορά η πρωθυπουργός της Σερβίας,  Άνα Μπρνάμπιτς.

Η σύντροφός της, πρωθυπουργού, Μιλίκα Ντζούρντζιτς γέννησε σήμερα ένα αγοράκι στο Βελιγράδι, το οποίο θα πάρει το όνομα Ιγκόρ.

Η πρωθυπουργός της Σερβίας είναι η πρώτη επικεφαλής κυβέρνησης στον κόσμο που ζει «σε ομόφυλο ζευγάρι» και η σύντροφος της οποίας γεννάει, ενώ εκείνη είναι εν ενεργεία. 

Το γραφείο της πρωθυπουργού μετά το χαρμόσυνο γεγονός ανακοίνωσε πως η Άνα Μπρνάμπιτς ανέβαλε την επίσκεψή της στις Βρυξέλλες.

Ηλικίας 43 ετών, με σπουδές στην Αμερική και τη Βρετανία πάνω στις επιχειρήσεις και το marketing, η Άνα Μπρνάμπιτς διορίστηκε επικεφαλής της κυβέρνησης της χώρας της τον Ιούνιο του 2017 από τον πρόεδρο Αλεξάντερ Βούσιτς. 

Το 2017, στη Gay Pride στο Βελιγράδι, όταν ρωτήθηκε εάν θα ήθελε να νομιμοποιήσει τον γάμο μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών, η ίδια είχε απαντήσει: 

«Δεν μπορώ να σας δώσω την προσωπική άποψή μου, καθώς βρίσκομαι εδώ ως πρωθυπουργός που εκπροσωπεί την κυβέρνηση της Σερβίας». 

Mαζί με τη σύντροφό της, έχουν δώσει πολλές φορές «το παρών» σε δημόσιες εκδηλώσεις, όπως για παράδειγμα συναυλίες ή εκθέσεις.

Μέχρι σήμερα η Σερβία δεν έχει νομιμοποιήσει τους γάμους μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών, είναι κοντά όμως στο να θεσμοθετήσει σύμφωνο συμβίωσης για ομόφυλα ζευγάρια, μία κίνηση που θα μπορούσε να φέρει τη χώρα ένα βήμα πιο κοντά στην Ευρωπαϊκή Ένωση.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top