Τρομοκρατική επίθεση στο club Reina: Αρνείται τις κατηγορίες ο μακελάρης

39 νεκροί και 79 τραυματίες ανήμερα της Πρωτοχρονιάς του 2017

μακελαρης reina

Αρνείται τις κατηγορίες σε βάρος του ο άνθρωπος που φέρεται να αιματοκύλισε το club Reina στην Κωνσταντινούπολη, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς του 2017, αφήνοντας πίσω του 39 νεκρούς και 79 τραυματίες.

Το πρωί της Δευτέρας, κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας που διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών σε δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης, o βασικός κατηγορούμενος ανακάλεσε την προηγούμενη ομολογία του στην αστυνομία, όπου είχε δηλώσει ένοχος.

Ο Αμπντουλκαντίρ Μασαρίποφ. Φωτογραφία: Αssociated Press

Συγκεκριμένα, ο Αμπντουλκαντίρ Μασαρίποφ αμφισβήτησε τις αποδείξεις σε βάρος του, υποστηρίζοντας ότι δεν ήταν ο μοναδικός άνθρωπος, που φωτογραφήθηκε να κρατάει ένα πυροβόλο όπλο μέσα στο κλαμπ, επισήμανε το Anadolu. 

Ο ίδιος κατηγόρησε τα ΜΜΕ ότι τον συνέδεσαν με την επίθεση και εξήγησε ότι αποφάσισε να κρυφτεί, αφού είδε τις φωτογραφίες που είχαν συνδέσει με το όνομά του, καθώς δεν είχε ταυτότητα.

To club Reina που βάφτηκε με αίμα την Πρωτοχρονιά του 2017. Φωτογραφία: Αssociated Press

Ο Αμπντουλκαντίρ Μασαρίποφ, ο οποίος είναι ο βασικός ύποπτος της τρομοκρατικής επίθεσης και ένας από τους τους 58 κατηγορούμενους, 39 εκ των οποίων έχουν προφυλακιστεί.

Την 1η Ιανουαρίου του 2017 είχε ανοίξει πυρ με ένα αυτόματο τουφέκι, ρίχνοντας βομβίδες κρότου λάμψης προκειμένου να μπορεί να ξαναγεμίσει το όπλο του, ενώ δεν δίσταζε να πυροβολεί αδιακρίτως τους τραυματίες που είχαν πέσει στο έδαφος. Μεταξύ των θυμάτων του βρίσκονταν Τούρκοι, Άραβες, Καναδοί και Ινδοί.

Μερικά μόνο από τα θύματα της επίθεσης. Φωτογραφία: Associated Press

Ο μακελάρης συνελήφθη στις 17 Ιανουαρίου του 2017 από την αστυνομία, η οποία υποστήριξε πως ο Μασαρίποφ έδρασε για λογαριασμό της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος. Η τζιχαντιστική οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, λέγοντας ότι αποτελεί εκδίκηση για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Τουρκίας στη Συρία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top