Bύθισε το σκάφος του στο μήνα του μέλιτος για να δολοφονήσει τη γυναίκα του

Άνοιξε τρύπες και το έκανε να φανεί σαν ατύχημα

lewis bennett

Για τη δολοφονία της συζύγου του στον μήνα του μέλιτος κατηγορείται ένας 41χρονος Βρετανοαυστραλός.

Ο Lewis Bennett, φέρεται να οργάνωσε βήμα βήμα το σχέδιο εξόντωσης της 41χρονης Isabella Hellmann, κάνοντάς το να φαίνεται σαν ατύχημα, προκειμένου στο τέλος να την… κληρονομήσει.

Ο 41χρονος κατηγορείται ότι αφού είχαν ξανοιχτεί στο πέλαγος, άνοιξε τις θυρίδες διαφυγής και κατέστρεψε τις δίδυμες καρίνες του καταμαράν με αποτέλεσμα να βυθιστεί.

Οι τρύπες στο καταμαράν. Τις φωτογραφίες έδωσε στη δημοσιότητα η αμερικανική ακτοφυλακή

Σύμφωνα με το FBΙ οι θυρίδες διαφυγής στο σκάφος κάτω από την ίσαλο γραμμή είχαν ανοιχτεί ενώ οι ζημιές στο κύτος του είχαν προκληθεί εκ των έσω. Ο εισαγγελέας ζήτησε από το δικαστήριο να επιβάλει τη μέγιστη δυνατή ποινή. «Το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος μάζεψε όλα αυτά τα πράγματα στη σωσίβια λέμβο, αντί να ψάξει επιμελώς για τη γυναίκα του ήταν ένας από τους λόγους που η Πολιτική Αγωγή ζητά να του επιβληθεί ποινή κάθειρξης οκτώ ετών», τόνισε. 

Ο κατηγορούμενος είναι αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης 8 ετών καθώς δήλωσε ένοχος, κάτι που τον έριξε στα… μαλακά. Ωστόσο οι εισαγγελικές αρχές καταβάλλουν τις μέγιστες προσπάθειες ώστε ο 41χρονος να λάβει την τιμωρία που του αξίζει.

Φωτογραφία ντοκουμέντο, που δείχνει ότι οι τρύπες ανοίχτηκαν εκ των έσω.Τις φωτογραφίες έδωσε στη δημοσιότητα η αμερικανική ακτοφυλακή

Για τον λόγο αυτό, παρουσίασαν κατά τη διάρκεια της δίκης, φωτογραφίες που τράβηξε η ακτοφυλακή και δείχνουν το βυθισμένο σκάφος να έχει τρύπες ανοιγμένες από το εσωτερικό του, προκειμένου να αποδείξουν πως επρόκειτο ξεκάθαρα για σαμποτάζ.

Η ετυμηγορία θα ανακοινωθεί την Τετάρτη στο Μαϊάμι.

Το βυθισμένο καταμαράν και τα στιγμιότυπα που "καίνε" τον κατηγορούμενο.Τις φωτογραφίες έδωσε στη δημοσιότητα η αμερικανική ακτοφυλακή

Το χρονικό του θρίλερ

Όλα έγιναν στις 23 Μάϊου του 2017. Το ζευγάρι είχε φύγει για ταξίδι του μέλιτος με το σκάφος του «Surf Into Summer». Ενώ έπλεεαν στις Μπαχάμες, το σκάφος άρχισε να μπάζει νερά και μετά από λίγο βυθίστηκε.

Ο ίδιος, ισχυρίστηκε στη συνέχεια πως το πλοίο χτύπησε ένα άγνωστο αντικείμενο ενώ εκείνος ήταν μέσα στην καμπίνα. Όταν ανέβηκε στο κατάστρωμα η γυναίκα του ήταν εξαφανισμένη και το σκάφος είχε αρχίσει να βάζει νερά.

Ο 41χρονος πραγματοποίησε κλήση sos λέγοντας πως το σκάφος του βυθιζόταν και η γυναίκα του αγνοούταν.

Τον διέσωσε η αμερικανική Ακτοφυλακή κάπου ανάμεσα στην Κούβα και τις Μπαχάμες ενώ έπλεε πάνω σε σωσίβια λέμβο με τις αποσκευές του, κλεμμένα ασημένια νομίσματα και προμήθειες.

Το σώμα της συζύγου του δε βρέθηκε ποτέ ο ίδιος υποπτεύεται πως παρασύρθηκε από ρεύματα και δεν έχει ιδέα τι της συνέβη.

Όταν επέστρεψε στις ΗΠΑ πήρε την κορούλα του ζευγαριού, Εμίλια, στη Βρετανία, απαγορεύοντας στην οικογένεια της γυναίκας του να δει το παιδί. Στη συνέχεια ζήτησε από δικαστήριο στη Φλόριντα να κηρύξει νεκρή τη γυναίκα του ώστε να κληρονομήσει το διαμέρισμα που ήταν στο όνομά της, αλλά το αίτημά του απορρίφθηκε.

Η σχέση του ζευγαριού είχε πολλά προβλήματα πριν τον φόνο της 41χρονης Hellmann με καταγωγή από την Κολομβία.

Η άτυχη γυναίκα ανέφερε ότι είχε αλλάξει η συμπεριφορά του άνδρα της απέναντί της μετά τη γέννηση της κόρης τους το 2016 κι ότι ήταν οργισμένος μαζί της. 

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, αυτό ήταν ένα από τα κίνητρα της δολοφονίας, ώστε ο Bennett να ξεφορτωθεί τη γυναίκα του, να κληρονομήσει την περιουσία της και να ζήσει όπως επιθυμούσε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top