Νεκρή 12χρονη στις ΗΠΑ – Καταπλακώθηκε από όγκους χιονιού

Σφοδρό κύμα ψύχους πλήττει τις ανατολικές και μεσοδυτικές πολιτείες

Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει τις ανατολικές και μεσοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ, που έχουν μπει στην «κατάψυξη».

Τσουχτερό κρύο με ισχυρούς ανέμους, δρόμοι παγοδρόμια λόγω του παγετού, συνθέτου το σκηνικό, με τις Αρχές να προειδοποιούν τους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους.

Στο Σικάγο, ένα 12χρονο κοριτσάκι βρήκε τραγικό θάνατο, όταν καταπλακώθηκε από όγκους χιονιού την ώρα που ενώ έχτιζε ένα οχυρό μετά τη λειτουργία της εκκλησίας.

Ένα 9χρονο κοριτσάκι με το οποίο έπαιζαν μαζί νοσηλεύεται με υποθερμία, αφότου οι διασώστες κατάφεραν να τη βγάλουν κάτω από το χιόνι. Ωστόσο αναμένεται να αναρρώσει.

Στη Νέα Υόρκη, ο υδράργυρος βούτηξε πολλούς βαθμούς κάτω από το μηδέν (φτάνοντας περίπου τους -20) από τη Νέα Υόρκη και τη Βοστόνη έως βορειότερα, τη Νέα Αγγλία, με αποτέλεσμα να παγώσει το χιόνι, που άρχιζε να λιώνει μετά την προηγούμενη κακοκαιρία.

Μετεωρολόγος της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας στο Κόλετζ Παρκ, στο Μέριλαντ. Έκανε λόγο για «επικίνδυνη κατάσταση».
«Στη Μινεσότα και το Ουισκόνσιν η θερμοκρασία αναμένεται να πέσει στους -28 βαθμούς Κελσίου». 

«Στη Βοστόνη η θερμοκρασία θα κυμαίνεται στους -13 βαθμούς Κελσίου, ενώ εξαιτίας των ψυχρών ανέμων η αίσθηση θα είναι γύρω στους -24 βαθμούς Κελσίου» τόνισε ο μετεωρολόγος. 

«Η Νέα Υόρκη και η Ουάσιγκτον θα βρίσκονται στην ίδια κατάσταση…. Ο υδράργυρος θα καταγράψει νέα ρεκόρ ή θα κυμανθεί κοντά σε επίπεδα ρεκόρ». 

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε προειδοποιήσεις για περισσότερες από 10 πολιτείες, από τη Βόρεια Ντακότα έως τις μητροπόλεις στις ανατολικές ακτές. 

Σε περισσότερες από 7500 πτήσεις καταγράφηκαν καθυστερήσεις, κυρίως στη Νέα Υόρκη και τη Νέα Αγγλία, σύμφωνα με τον ιστότοπο FlightAware.com. 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top